cultura

Avar amb problemes insalvables

Hi ha gent que, per no gastar, treu la bombeta de la nevera o roba paper de vàter del supermercat. Són històries reals que li van explicar, al director francès Fred Cavayé, quan preparava una comèdia sobre un avar, però sap que la realitat pot superar la ficció. “No les vaig posar al film perquè ningú les hauria cregut”, comenta, en una entrevista telefònica a El Punt Avui.

El seu projecte va arribar a bon port: Manual de un tacaño, protagonitzada per Dany Boon (Bienvenidos al norte), s'ha convertit en un altre èxit de públic francès que passa la frontera i s'estrena a les nostres sales comercials. L'advertim que els catalans tenen fama de gasius. “Per què l'haurien de veure?”, li preguntem. “No és gens car, anar al cinema”, diu fent broma, i hi afegeix: “Riure d'un mateix és el primer pas per ser generós.”

Director de dos thrillers amb Vincent Lindon, Cruzando el límite i Mea culpa, Fred Cavayé dirigeix la seva primera comèdia. “Fer una pel·lícula sempre és difícil; cal treballar molt, tant si és un thriller com si és una comèdia. Potser la diferència més important és que en la comèdia treballes més la direcció d'actors, mentre que en el thriller és més important el ritme, que ve marcat per la càmera.” De tota manera, “perquè sigui divertit, els actors han de pronunciar al ritme adequat; al nostre voltant hi ha gent que sap explicar històries, i d'altres que t'explicaran el mateix i no tindrà cap interès.”

Un altre factor clau per triomfar en la comèdia és la credibilitat. “La comèdia és també una qüestió de sinceritat –opina–, és necessari creure'ns fins i tot les situacions més extremes, i per fer-ho natural justament cal fer-ho de manera seriosa”.

Louis de Funès i el personatge Mr. Bean, interpretat per Rowan Atkinson, han inspirat el protagonista d'aquesta comèdia, que ha de dissimular la seva gasiveria quan dos fets trasbalsen la seva vida: una dona s'enamora d'ell i apareix una filla seva que no coneixia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia