cultura

òpera

‘Il convito' enceta a Girona una gira catalana

El segon espectacle del projecte Òpera Jove es va estrenar al Teatre Municipal

Divendres el Teatre Municipal de Girona va viure una nit lírica memorable, amb l'estrena de l'òpera Il convito, de Domenico Cimarosa, la segona òpera produïda per Òpera Jove, un projecte que ha esdevingut en poc temps una potent plataforma per a joves músics, i que transcendeix l'àmbit de la lírica. Una obra de commedia dell'arte en estat pur que ara inicia una gira per tota Catalunya.

L'espectacle va ser com prometia el programa, trepidant. Una hora d'entreteniment entre cants, ironies, acudits i embolics de tota mena que porta el segell del director escènic Toni Sans, de la companyia Egos Teatre, que l'any passat ja va ser el responsable de L'impresario in angustie, rebuda amb gran èxit de públic i crítica. En aquesta ocasió, Il convito té la direcció de l'orquestra a càrrec de Jordi Piccorelli, el disseny d'il·luminació de Pep Arumí, l'escenografia de Marc Salicrú i el vestuari de Marc Udina. Aplaudiments llargs del públic que va omplir el Municipal van acomiadar un espectacle al qual s'augura èxit.

Pel que fa l'argument, és de gènere còmic i narra des de les ànsies desmesurades d'un vanitós Massimo per casar-se, fins als ridículs atacs de bogeria d'Alfonsina, passant per l'ambició d'un comte Polidoro sense escrúpols, d'un famèlic i pocavergonya Cavalier del Lampo, d'una Eleonora obsessionada amb la venjança, els savis consells de Lisetta i Checco. Tot, narrat amb una acció que va avançant d'un embolic a l'altre en una trama que no permet que l'espectador descansi ni un moment.

Xavier Mendoza i Chantal Botanch, impulsors del projecte, declaren: “El nostre objectiu mes important és trobar l'òpera adequada per al perfil de cantants que busquem per als nostres projectes: joves veus que, a punt de fer el pas cap a teatres importants, volen aprofundir el treball liricoescènic, amb produccions d'alt nivell però da camera, és a dir, de format més reduït, amb orquestres d'un màxim de vint-i-cinc músics i de vocalitat més adient a la seva edat, no més enllà dels trenta anys.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia