cultura

museus

Excedent de 3,7 milions a la Fundació Dalí

La fundació va presentar ahir la seva memòria de l'exercici 2016

La Fundació Gala-Salvador Dalí va tancar l'exercici econòmic del 2016 amb un excedent de 3,7 milions d'euros: és el resultat de restar als 15,1 milions d'ingressos de la fundació durant aquest període unes despeses d'11,3 milions, incloent-hi 1,4 milions d'euros en inversions. Així es pot comprovar en la memòria anual econòmica i d'activitats de la Fundació Gala-Salvador Dalí presentada ahir a Figueres per la directora dels museus Dalí, Montse Aguer; el secretari general de la fundació, Lluís Peñuelas, i el gerent, Joan Manuel Sevillano, després d'una sessió ordinària del patronat.

La memòria, que es pot consultar en PDF al web de la fundació , mostra també que durant el 2016 van visitar els museus Dalí un total d'1.368.755 persones, un 1,46% menys que el 2015, i reflecteix també els bons resultats de les 3.399 enquestes fetes als visitants: en el cas del Teatre-Museu Dalí de Figueres, el 44% dels enquestats el consideren excepcional i el 45,6% opinen que està molt bé; al castell de Púbol aquests percentatges representen el 20,2% i el 63,6%, i a la casa de Portlligat, el 16% i el 70,9%. Entre altres dades –compres, exposicions, etc.–, la memòria recull que la comissió d'acreditació i catalogació va sotmetre 25 peces a estudi, quatre de les quals van ser considerades autèntiques.

Escriptura i pensament

D'altra banda, el llibre Dalí: escriptura i pensament, publicat per la Càtedra Ferrater Mora de la UdG, es presentarà avui al Teatre-Museu Dalí (19 h) amb la participació de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip; Montse Aguer; la coordinadora del Centre d'Estudis Dalinians i coautora del llibre, Lucia Moni, i el director de la càtedra, Joan Vergés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda