cultura

Municipal

La Casa Coll i Regàs reobrirà passat l'estiu

Les reformes a dins coincideixen de ple amb l'Any Puig i Cadafalch

Durant el nou curs hi faran rutes per als alumnes

A principi de la setmana van donar el tret de sortida institucional de la commemoració del 150è aniversari del naixement de l'arquitecte i polític mataroní Josep Puig i Cadafalch.

La celebració dels actes que ha organitzat l'Ajuntament de Mataró coincideix amb la recta final de les obres que continuen a l'interior de la casa Coll i Regàs, la joia del modernisme a la ciutat, obra del reconegut arquitecte que aquest any es vol recordar.

Les portes de l'edifici, propietat de la Fundació Iluro, es van tancar a principi del 2016 amb un projecte ambiciós per restaurar-ne, per primer cop, la façana i, també, millorar l'interior de les instal·lacions. Segons la directora de la Fundació Iluro, Marta Ibraz, la casa no es podrà tornar a obrir al públic fins al segon semestre, ja que s'hi està rehabilitant una claraboia on hi havia filtracions i això no permet fer-ne les rutes a dins. L'immoble, que el 1898 va construir Puig i Cadafalch per encàrrec de l'empresari tèxtil Joaquim Coll i Regàs, és un dels reclams turístics de la ciutat, que va tancar el 2015 amb un rècord de 1.745 visitants.

Un taller familiar

Excepcionalment, s'obrirà a l'abril, dins els actes de l'Any Puig i Cadafalch, per fer-hi un taller d'esgrafiats dirigit per Oriol Garcia, l'estucador que n'ha rehabilitat la façana. L'activitat serà per a un públic familiar.

La directora de la Fundació Iluro destaca els continguts i tallers pedagògics que ja preparen per a les escoles i que presentaran en breu amb l'objectiu de poder mostrar la casa modernista i més espais que s'han habilitat als alumnes que la visitin, de manera molt didàctica.

La reforma de la casa s'ha allargat més del compte ja que durant uns mesos els treballs de la rehabilitació de la façana es van aturar a petició de la Generalitat, que reclamava més documentació sobre el projecte original. Requeria una documentació sobre com era la casa que es continua inventariant, pel fet que n'hi ha molt poca informació. Els cost d'aquesta tasca va pujar a 80.000 euros dels quals, la Generalitat n'assumeix 25.000.

Fins ara els visitants accedien al vestíbul i a la planta baixa de la casa, però amb les reformes es vol aprofitar per fer-hi visitables altres espais fins ara inaccessibles, com les golfes i parts de la primera planta. A les tasques que fan a l'interior, hi han invertit 40.000 euros, dels quals la Generalitat en subvenciona 10.000.

LA XIFRA

1.745
visitants són els que van entrar a dins de l'edifici modernista en les 50 sessions que es van fer el 2015.

LES FRASES

Aviat presentarem a les escoles els tallers pedagògics que volem impulsar de cara al curs vinent
Marta Ibarz
directora de la fundació iluro
Anem executant de mica en mica, i segons els recursos. Obrirem i focalitzarem les rutes a partir del segon semestre de l'any
f


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts de l’escola de música per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona