cultura

museus

Tot a punt al D'Or Museum per obrir a l'estiu

Les obres estan molt avançades i ja es fa promoció de com serà el projecte museogràfic d'aquest centre artístic

Després de vuit anys d'obres per reconvertir la fortalesa de Sant Julià de Ramis en un gran centre d'art internacional i hotel, sembla que l'horitzó de la inauguració és a tocar. Segons fonts properes, abans de l'estiu. Un dels pals de paller d'aquest projecte, el D'Or Museum, ho té tot a punt i ja es va presentar a finals d'any al 3r Congrés Europeu de Joieria, que es va celebrar al MNAC, i un parell de vídeos promocionals més avancen amb locució i imatges tot allò que els visitants podran trobar rere tan secretisme.

Ha transcendit que el D'Or Museum es tracta d'un centre de cultura, joieria, art contemporani i creació que “ha d'esdevenir un centre de referència dins l'oferta cultural i museística de Catalunya”, segons avalen els seus promotors, D'Or Joiers. El discurs museològic s'estructura a través de diversos nivells narratius i diversos espais.

Ja d'entrada, al hall, el visitant tindrà l'oportunitat de tenir un primer contacte amb la matèria primera a través de diversos mitjans audiovisuals i interactius pensats per transmetre el significat de les joies al llarg del temps i la connexió existent entre la joieria i l'art. En aquest espai, com altres del centre, es podran muntar showrooms per a esdeveniments corporatius.

Al primer pis, les galeries mostraran per una banda diverses joies d'or, dissenys de joieria i argenteria i, per l'altra, una col·lecció de joies vinculada a la reputada dissenyadora Elsa Peretti, coneguda per les obres creades per a Tiffany & Co. A l'altre costat del primer pis hi haurà un espai amb museografia d'estil anglosaxó on s'explicaran els processos de fabricació i extracció dels minerals, així com de l'evolució de les tecnologies, tot fent un repàs de la història de la joieria catalana dels segles XIX i XX.

Al segon pis hi haurà l'espai Miserachs, una sala dedicada a l'artista Josep Maria Subirachs, escultor d'una de les façanes de la Sagrada Família. Per altra banda, en un edifici que s'està acabant de construir, s'hi instal·larà l'obra del pintor Quim Hereu Naixement de Venus, considerada la més gran del moviment artístic de l'estrambotisme i un dels quadres més grans d'Europa. Altres sales temporals estaran preparades per fer-hi mostres de joies i art. Un art que es propagarà per tot el centre i voltants a través d'escultures i altres peces pictòriques.

El complex de Sant Julià de Ramis disposarà també de diversos tallers d'artista residents i d'un espai permanent dedicat a parlar de la zona on s'ubica el D'Or Museum, els Sants Metges, i amb informació detallada de tot allò relatiu a la història i al patrimoni d'aquesta fortificació militar de finals del segle XIX declarada bé cultural d'interès nacional. També es tractarà detalladament tot allò relacionat amb els jaciments del poblat ibèric i el castellum fractum.

LA XIFRA

12
milions d'euros és el cost estimat del projecte que dirigeixen els arquitectes Josep Fuses i Joan M. Viader


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona