cultura

“Els aficionats al còmic són tímids”

Humor, ironia i provocació són els ingredients que utilitza la dibuixant Gina Wynbrandt (Chicago, 1990) en la seva novel·la gràfica Que alguien se acueste conmigo, por favor (Reservoir Books). I de manera divertida, irònica i provocativa es va passejar ahir pel Saló del Còmic per presentar la seva obra, que va néixer “per una necessitat d'estimació i pensava que d'aquesta manera cridaria l'atenció als nois”. L'obra, originalment, era una autoedició de vint pàgines. Segons confessa Wynbrandt, no va tenir gran èxit de convocatòria, “deu ser perquè els lectors de còmic són tímids, si més no els americans”, però sí que va tenir èxit de vendes.

Que alguien se acueste conmigo, por favor explica la història –la seva història– d'una noia de vint- i-tants anys que es nega a deixar de ser una adolescent, li agrada Justin Bieber, el color rosa, el gelat i, sobretot, que els nois li facin cas. “Em vaig aficionar a Justin Bieber als 21 anys, crec que és un gran producte comercial fet a la meva mida i per a gent que com jo que es pugui sentir sola.” L'autora explica que ella s'ha format passant hores a internet i les relacions per la xarxa li van provocar una certa angoixa que la va portar a la creació d'aquest treball.”

El còmic és d'una gran incorrecció política, “intento fer com la sèrie South Park, en què darrere d'un llenguatge procaç hi ha tota una reflexió sobre la societat”. L'obra fa referència a nombrosos fenòmens mediàtics com els protagonitzats per les germanes Kardashian o Miley Cirus. Considera que el seu treball és optimista. “En la majoria de còmics autobiogràfics que he llegit, els autors ploren i es victimitzen, però penso que si el problema més gran que tenim és que no fem prou l'amor és que no tenim problemes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda