cultura

festes i tradicions

sant jordi

Pagès Editors encara Sant Jordi amb 61 títols nous

L'editorial lleidatana espera amb optimisme el Dia del Llibre després de dos anys amb lleugers increments de vendes i un augment del 4% del nombre de lectors en català

Pagès Editors va reunir divendres una vintena dels escriptors que presenten novetats per donar el tret de sortida a la campanya de Sant Jordi, en la qual l'editorial lleidatana presenta 61 títols nous publicats des de la tardor. La directora de l'editorial lleidatana, Eulàlia Pagès, assegura que encaren el Dia del Llibre en un “moment d'optimisme” després que en els dos últims anys s'hagin recuperat les vendes, que van experimentar una caiguda del 40% durant els anys més forts de la crisi i remuntant un 2-3%, “que no és gaire però vol dir que la tendència comença a invertir-se”. Una altra dada positiva que destaca és que en els últims dos anys també hi ha hagut un increment del 4% del nombre de lectors en català.

L'editorial confia que, si el temps acompanya, el Sant Jordi d'enguany serà “una jornada molt positiva”. “Que caigui en diumenge no ha de ser cap problema, al contrari, la gent tindrà tot el dia per passejar i mirar els llibres amb més tranquil·litat”, afirma Pagès, que remarca que l'editorial continua amb el doble objectiu de publicar obres d'autors consolidats i alhora “donar oportunitats a noves veus perquè es creï una nova generació d'autors lleidatans amb projecció nacional”.

De tots els llibres publicats des de la tardor, Pagès Editors ha editat 20 títols de narrativa, nou de poesia, 21 d'assaig i història, vuit llibres gràfics i tres de la col·lecció infantil i juvenil. Segons Pagès, l'objectiu és “mantenir-se com una de les editorials de referència tant al territori lleidatà com als Països Catalans”. Per això, el catàleg d'aquest Sant Jordi combina la publicació d'històries i d'autors locals amb algunes de les veus més importants del panorama literari català. Entre elles, destaquen Rafael Vallbona, mereixedor del premi Ferran Canyameres (Tros); Jordi de Manuel, que publica un recull de contes de gènere negre (Mans negres); Andreu Martín, que reflexiona sobre les seves tècniques d'escriptura (Com escric novel·la policíaca) i Josep Maria Quintana, una de les veus més importants de les Illes Balears (La noia que va sortir d'un quadre de Botticelli).

També vol donar a conèixer les noves promeses, com ara Ramon Usall (amb Seixanta-vuit presenta la segona història del detectiu Rafel Rovira), Marc Pons (La caixa negra), Cristina Casas (Els cercles concèntrics), Teresa Saborit (Els llops ja no viuen als boscos) i Montserrat Espallargas (Vides de filferro). Pel que fa a l'assaig, hi ha títols com ara Els gitanos catalans de França, investigació del periodista Eugeni Casanova.

Torralba, el convidat

Pagès Editors acollirà el dia 23 d'abril el tradicional esmorzar de Sant Jordi al qual estan convidats tots els autors que constitueixen el catàleg de l'editorial. L'escriptor convidat serà enguany Francesc Torralba, doctor en filosofia i en teologia. És professor de la Universitat Ramon Llull i al llarg de la seva trajectòria ha rebut diferents premis i reconeixements. Ha publicat una quarantena de llibres, entre els quals destaquen Rostres de silenci, Cent valors per viure, La Biblioteca Francesc Torralba i L'art de saber escoltar, traduït a l'alemany, el francès, l'italià i el castellà i del qual s'han venut 15.000 exemplars. A la jornada, també hi participarà la Coral Shalom, que interpretarà dues cançons per amenitzar la diada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona