cultura

exposició

Cardella exposa a CoEspai ‘El que falta a Girona'

L'artista italiana inaugura demà la mostra d'objectes trobats a Les Golfes de CoEspai, que es podrà veure fins al 6 d'abril

També presentarà el llibre ‘Oggetti sottratti', editat per Ed. 3er Esquerra

Marcel Duchamp va ser el pioner en moltes disciplines artístiques ja a principis del segle XX. Entre altres, va ser el primer a posar sentit a objectes trobats per convertir-los en art trobat, art creat a partir de l'ús no disfressat, però sovint modificat, d'objectes que normalment no es consideren artístics i tenen una funció mundana i utilitària. L'artista italiana Barbara Cardella també ha desenvolupat aquest impuls artístic i confessa que des de ben petita té “la mania de recollir coses que li criden l'atenció”. I a Girona n'ha recollit moltes, concretament més d'una setantena d'objectes: “Els agafo perquè fan referència a allò viscut i els dono un nou valor”, explica Cardella.

Després de tres mesos treballant en aquest projecte artístic, mereixedor de la Beca Espai amb el suport dels ajuts Kreats de l'Ajuntament de Girona, l'artista nascuda a la Toscana inaugura demà (19.30 h) l'exposició que ha titulat El que falta a Girona, a l'espai 3er Esquerra del CoEspai, on ha disposat del taller de creació i on ha pogut desenvolupar el projecte artístic.

I què li falta, a Girona? “Doncs allò que he agafat jo”, respon amb fina ironia Cardella, que, en la seva primera exposició individual, proposa una reflexió al voltant de la idea d'espai propi a través d'una col·lecció d'objectes que ha anat recollint durant la seva estada a aquesta ciutat. “Objectes trobats –o, en algun cas, regalats per gent que sabia del seu projecte– que deixen de pertànyer a Girona per passar a formar part del meu univers personal, un lloc propi, dins del qual adquireixen un nou sentit”, remarca l'artista.

Una targeta perduda de DNI, una casset de Luis Mariano, l'esquelet d'un ocell o una granota dissecada són només una mostra petita i il·lustrativa del material trobat que conforma el treball expositiu de Barbara Cardella. Així mateix, paral·lelament, el projecte es compon d'un altre vessant artístic que també es presenta conjuntament en format catàleg. Més que un catàleg ortodox es tracta d'un “llibre de registre” de tot allò recollit i reconvertit en obra. Oggetti sottratti és la publicació que des d'Edicions 3er Esquerra s'ha produït i que s'articula a través de diverses col·leccions: Les bones relacions, Objectes romàntics i Objectes concretíssims. Es tractaria d'un inventari clàssic, amb informació detallada de cada un dels objectes de la col·lecció, si no fos perquè en aquest exercici de descripció exhaustiva el que preval són les relacions que l'artista estableix amb aquests, els records que li suggereixen, les sensacions que li evoquen.

D'aquesta manera, els objectes presentats adquireixen una nova dimensió i esdevenen testimonis de la vivència i la relació vital que estableix l'artista amb aquesta ciutat que tant li recorda, diu, la seva Viareggio natal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia