cultura

Municipal

Nova fase de les obres de la muralla de Tarragona

L'objectiu de la restauració del tram de la Baixada del Roser era estabilitzar la muralla i recuperar el pas de ronda

La pròxima fase s'iniciarà el 2018

Tarragona ha acabat la cinquena fase de les obres de restauració de la muralla romana, situada al tram de la Baixada del Roser, que va des de la porta d'accés al passeig Arqueològic fins al Fortí Negre. El projecte, promogut pel Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament de Cultura de la Generalitat amb l'Ajuntament de Tarragona, ha costat més de 318.000 euros. Es tracta de la tercera actuació –les anteriors van ser el 2010 i el 2011–, que ha consistit en el reforç estructural dels murs interns de la muralla per evitar-ne l'enfonsament, extraient el material de replè que provocava empentes, protegint el monument amb una estructura de fusta i substituint el forjat del pas de ronda per evitar l'acció de filtracions de l'aigua de pluja. A banda, s'ha consolidat el mur extern de la muralla per assegurar-ne l'estabilitat i evitar caigudes de material a la via pública, substituint carreus de pedra recuperada i rejuntant una part de la muralla. El tram de la Baixada del Roser tenia greus problemes d'estabilitat degut als materials que constitueixen el nucli del monument.

LA XIFRA

318.875
euros
és el que ha costat el projecte de restauració de la muralla al tram de la Baixada del Roser.

Fer practicable el pas de ronda

Durant la visita, les dues administracions van anunciar la pròxima fase d'intervenció en aquest mateix tram que finalitzarà la pavimentació del pas de ronda i el reforç estructural amb un pressupost de 237.000 euros. Alhora, van expressar la ferma voluntat de continuar treballant en noves fases del pla director de muralla, així com d'acomplir-ne l'objectiu final, que serà fer practicable el pas de ronda en tot el seu conjunt. La regidora de Patrimoni de Tarragona, Begoña Floria, va remarcar que “es tracta d'una feina lenta però continuada”. La muralla és el principal element que defineix Tàrraco com a ciutat. És la primera obra romana que es coneix a Hispània i una de les més antigues que es conserven fora de la península Itàlica. Dels cinc quilòmetres, se'n conserven 1.300 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia