cultura

música

concerts

El condemnat César Strawberry obrirà el cinquè festival Ítaca

El cantant de Def Con Dos també actuarà amb el seu grup a la doble nit de concerts que es farà per Sant Joan a l'Estartit

Ítaca fa la seva primera incursió a Barcelona

Una conferència sobre la llibertat d'expressió a càrrec del cantant César Strawberry, condemnat pel Tribunal Suprem a un any de presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme a través de Twitter, obrirà el dijous 11 de maig a l'Espai Marfà de Girona la 5a edició del festival Ítaca , Cultura i Acció, que ha programat una vintena d'actuacions fins al 2 de juliol, la majoria repartides entre set localitats del Baix Empordà. Strawberry també actuarà amb el seu grup, Def Con Dos, a la segona de les dues nits de l'Ítaca Sant Joan, tot un festival dins del festival, que tindrà lloc el cap de setmana de la revetlla, amb una nit gratuïta i una altra de pagament, i accés a la zona de càmping per deu euros. El dia 23 hi tocaran els garrotxins Hora de Joglar, Lágrimas de Sangre i Ítaca Band, i el 24 també ho faran Zoo, Roba Estesa i la rapper argentina Sara Hebe.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és que Ítaca farà la seva primera incursió a Barcelona, on ha organitzat el debut a Catalunya de la cantant israeliana Yael Deckelbaum , que amb la cançó Prayer of the Mothers va posar la banda sonora a la Marxa de l'Esperança, en la qual van participar milers de dones palestines i israelianes, del nord d'Israel fins a Jerusalem, en una històrica crida per la pau. Per al festival, aquest concert és al mateix temps una manera de promocionar-se a Barcelona i d'afegir-se a la reivindicació “contra la violència de gènere i la guerra”.

Ítaca també celebra aquest any el desè aniversari del Jazzpera, que va ser el punt de partida del festival i que inclourà el concert Joan Chamorro presenta: ‘La màgia de la veu', amb sis de les joves cantants i instrumentistes sorgides del planter de la Sant Andreu Jazz Band –Andrea Motis, Rita Payés, Alba Armengou, Alta Esteban, Abril Saurí i Èlia Bastida, que ara prepara el seu disc–, quatre vents i el quartet de Chamorro, amb el mestre Ignasi Terraza. En total, 14 músics en escena.

A més de la V Pujada al Montgrí –amb les actuacions de Pau Riba i Guillem Roma– i del concert de cloenda de Mishima a l'escenari de les havaneres de Calella, que ja s'havien anunciat, el cartell del 5è Ítaca inclou també el Càntut de Sanjosex i Belda –en programa doble d'horari familiar compartit amb Guillem Roma, a Gualta–; l'actuació del músic alemany de reggae i ska Dr. Ring Ding a L'Alternativa de la Bisbal, amb els barcelonins Drop Collective; un concert de Pau Riba en un espai tan adient per a ell com el castell Gala Dalí de Púbol, i altres propostes tan diverses com ara Gossos, Renaldo & Clara i Albert Pla & Tortell Poltrona. També hi ha dos espectacles teatrals: el participatiu Si sabes lo que hay, i Mal Martínez, humor i hòsties, de Marc Martínez.

Un festival que “s'enlaira” i ven encara pomes

Un globus aerostàtic va servir, ahir al matí a la Pera, com a imatge simbòlica de “l'enlairament” del festival Ítaca en la seva cinquena edició, amb el 25% més de concerts que en l'edició anterior i “la programació més ambiciosa de les celebrades fins ara”. Joan Chamorro, Guillem Roma i membres dels grups Hora de Joglar, Roba Estesa i Lágrimas de Sangre van assistir a la presentació del festival, en la qual el seu director, Fran Arnau (Link Produccions), va remarcar que, a pesar de l'anunciada –però encara no aplicada– rebaixa de l'IVA cultural, del 21% al 10%, Ítaca continua amb la protesta reivindicativa contra l'impost (“Hauria de ser el 7%”) , venent pomes de Girona Fruits amb entrades “de regal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES