cultura

cultura

Una ciutat més literària

A quatre dies de Sant Jordi, l'Ajuntament de Barcelona va anunciar que la ciutat disposarà d'un nou equipament cultural: la Casa de les Lletres, que s'ubicarà a l'antiga seu de TMB, al 22@. L'edifici, de quatre plantes de cinc-cents metres quadrats cadascuna, s'haurà de rehabilitar i es preveu que estarà llest a principi del 2019. La dotació aprovada per a la seva rehabilitació i posada en marxa és de 3.700.000 euros.

La Casa de les Lletres aplegarà tots els actors del sector del llibre. “Pertoca a la Generalitat fer aquesta feina, però, atès que les ajudes no acaben d'arribar, hem posat en marxa el projecte per donar resposta a les demandes del sector”, va dir ahir en roda de premsa Jaume Collboni, tinent d'alcaldia de Cultura. Gremis relacionats amb el llibre (editors, llibreters, distribuïdors), però també associacions d'escriptors, el Consorci de Biblioteques... La nova casa serà un centre “aglutinador” que també estarà obert a conservar el llegat dels escriptors. A banda, es destinarà un espai per a les residències d'escriptors, atès que serà la seu de l'oficina Barcelona Ciutat Literària de la Unesco i també de l'oficina de l'ens jurídic Barcelona, Ciutat Literària del Món. “De fet ja funciona un grup de treball amb representants de les principals entitats literàries de la ciutat”, va explicar. De moment no hi ha cap partida pressupostària destinada al seu funcionament: “Haurem de veure quines seran les aportacions dels diferents agents, que s'hauran de responsabilitzar de les despeses”, va concloure Collboni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia