Cinema

El Truffaut i la UdG debaten com mostrar l'horror a propòsit d'‘El fill de Saül'

El film de László Nemes es projecta avui a la sala dels crítics gironins i demà centrarà una jornada d'estudi

Antich, Balló i Morey, entre els ponents

El primer llargmetratge del cineasta hongarès László Nemes, El fill de Saül, que va rebre el Grand Prix de Canes el 2015, serà objecte demà d'una meticulosa jornada d'anàlisi i debat dins el cicle Pensar una pel·lícula, organitzat pel cinema Truffaut en col·laboració amb la Universitat de Girona, dins el projecte de recerca Imcofoto. El plantejament segueix el format amb què ja es va estrenar el cicle, el gener passat, amb una jornada dedicada a Carol, de Todd Haynes, i s'estructurarà en dues parts: la projecció del film, avui al Truffaut amb entrada lliure (21 h), i les ponències dels experts, que es presentaran demà a la sala de graus de la Facultat de Lletres (al matí, a partir de les 10 h) i a l'Institut d'Estudis Nahmànides (a la tarda, a partir de les 16.30 h).

El fill de Saül s'ofereix a una reflexió sobre la representació de l'horror a propòsit d'una estratègia cinematogràfica que, filmant des de dins el camp d'extermini d'Auschwitz, es resisteix a la indecència de donar forma a la mort, és a dir, de recrear l'interior de les cambres de gas, tot i cedir tot el punt de vista de la pel·lícula a un membre del Sonderkommando, encarregat de portar les víctimes al seu destí i de desfer-se dels seus cadàvers, mentre ell mateix procura donar sepultura a un dels cossos en la creença que és el seu fill. Per debatre sobre el film, la jornada, coordinada pel crític i col·laborador d'El Punt Avui Àngel Quintana, ha convidat Jaime Pena, programador del Centro Gallego de Arte e Imagen; Marta Marín-Dòmine, de la Laurier University del Canadà; el filòsof Miguel Morey; la directora de la Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis de la UdG, Maria-Josep Balsach, i els professors Jordi Balló, Xavier Antich, Fran Benavente i el mateix Àngel Quintana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia