Patrimoni

Municipal

Terrassa inclou un tren i un pícnic a la Fira Modernista

La quinzena edició oferirà 471 representacions, 321 activitats i 105 menús gastronòmics del 12 al 14 de maig

Es dedica a Santiago Rusiñol i es dona protagonisme a Sitges com a ciutat convidada

En quinze anys la Fira Modernista de Terrassa s'ha convertit, juntament amb la Seu d'Ègara i el parc natura de Sant Llorenç de Munt, en el principal reclam turístic de Terrassa, i enguany la cocapital vallesana fa un pas endavant per acabar de donar un reconeixement mes enllà de Catalunya d'aquest esdeveniment de promoció del patrimoni, la cultura i la història de la fi del segle XIX i el principi del segle XX. Per aquest motiu, entre les més de 321 activitats programades hi ha algunes novetats que fomentaran la presència de més visitants, com ara l'organització, dissabte, a càrrec de l'entitat Llum i Color, d'un pícnic modernista a la zona del pla de Cal Guardiola del parc de Vallparadís, vist l'èxit d'una activitat semblant durant el festival de Jazz. L'acte, al qual es podrà assistir amb vestit d'època, inclourà una desfilada de vestits modernistes, exhibicions d'esgrima, música en directe i poder pujar al trenet de Vallparadís.

Una altra iniciativa que també es programarà per primera vegada serà la ruta amb el Trenet de 1900, que sortirà d'un dels edifici emblemàtics del patrimoni modernista industrial de la ciutat, el Vapor Aymerich, Amat i Jover –ara seu del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya– per fer un recorregut per l'antiga ruta de la llana i els principals edificis modernistes que van ser seu de magatzems fins a arribar a la zona del Vapor Gran.

El tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, va ser l'encarregat de donar algunes xifres de l'esdeveniment: 471 projeccions o representacions d'espectacles, 321 activitats i 82 entitats coorganitzant-les, 21 ciutats i entitats participants a la fira de Ciutats Modernistes, 120 visites i rutes guiades al patrimoni de la ciutat, deu edificis amb portes obertes i 66 bars i restaurants que oferiran 105 menús d'època són una mostra d'un programa pressupostat en 125.000 euros. L'alcalde, Jordi Ballart, va destacar que el secret, l'ànima i l'èxit de la fira eren “la gent” que la feien possible i va destacar que en les enquestes fetes a visitants de l'any passat “el 96% van dir que repetirien”.

L'edició d'enguany permetrà contemplar la teulada original recuperada de la masia Freixa, obra de qui va ser l'arquitecte emblemàtic del modernisme a Terrassa, Lluís Muncunill, i es recupera la campanya Flors al balcó amb preus especials en col·laboració amb la Unió de Floristes de Terrassa.

La fira es dedica a la figura de l'artista Santiago Rusiñol i el seu vincle amb Sitges ha afavorit que sigui la primera població a la qual es convida a participar activament en una edició amb un estand propi i diferents activitats divulgatives per mostrar la riquesa del seu patrimoni modernista.

LA FRASE

Dibuixem amb Sitges el mapa turístic i cultural de Catalunya, explorant possibilitats de col·laboració
Jordi Ballart
ALCALDE DE TERRASSA

LA XIFRA

120
visites
o rutes guiades s'han programat a edificis i espais del patrimoni modernista de Terrassa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda