Música

Cultura

Porta Ferrada es clourà amb una gran festa electrònica

Electronic Sunset, coproduït amb Electrona i Eumes, inclourà les actuacions de Claptone i Miss Kittin a l'Espai Port, el 19 d'agost

Durant el dia, els alumnes d'Eumes ompliran la ciutat de música

“Som el festival més antic de Catalunya, però tenim un esperit jove i ens agrada incorporar noves propostes dirigides per gent de les comarques gironines i amb un nivell altíssim”, va dir ahir el director del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, Albert Mallol, per presentar Electronic Sunset. Aquesta gran festa de música electrònica clourà la 55a edició del festival el dissabte 19 d'agost a l'Espai Port, amb les actuacions estel·lars de l'enigmàtic discjòquei i productor alemany Claptone i la francesa Miss Kittin , tota una pionera que va començar la seva carrera al principi dels anys noranta, al costat de The Hacker. Mallol va presentar el primer Electronic Sunset a la llibreria 22 de Girona amb el regidor responsable del festival, Josep Saballs, i Kim Riera, de la plataforma gironina de música electrònica Electrona , impulsora i coproductora d'aquesta nova iniciativa, que té perspectives de continuïtat i creixement. També hi participa molt activament l'escola gironina de música avançada i so Eumes , els alumnes de la qual posaran música durant tot el dia 19 en diferents punts de Sant Feliu.

“Aquesta aposta diu molt de la Porta Ferrada com un festival valent i eclèctic”, va remarcar Kim Riera, ferm defensor de l'electrònica com “la música del futur”. Riera, que ja va portar la proposta “tranquil·la i agradable” de Claptone a Girona, defensa que “l'electrònica té al darrere tota una cultura i és la música més propera a les arts visuals”. A l'Espai Port es vol crear un ambient “elegant” en què confluiran l'entorn, la música, l'oferta gastronòmica, el mapping i altres projeccions audiovisuals.

Amb el públic de peu i una capacitat per a 2.200 persones, la festa començarà a les 19 h amb el jove col·lectiu Solar Sounds . Claptone actuarà en plena posta de sol i Miss Kittin ho farà després. La música continuarà a l'Espai Port fins ben entrada la matinada amb Edu Exploited (La Sala del Cel) i el productor Mootiv, tots dos vinculats a Eumes. Més tard, tindrà lloc una after party a la sala Las Vegas amb Óscar Aguilera. L'entrada general de l'Electronic Sunset costa 33 euros –les 700 primeres, amb l'after inclòs–, i hi ha entrades amb zona vip per 53 euros i altres que permeten també accedir al backstage per 78 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia