Patrimoni

municipal

turisme

Un parc cultural unirà el celler i el castell de Vila-seca

L’espai cultural esdevindrà un nou reclam per al turisme de proximitat

El Celler Noucentista tindrà un espai per a usos culturals i també un museu amb la història de Vila-seca i del vi

Vila-seca va presentar ahir l’avantprojecte de restauració de l’edifici conegut com a Celler Noucentista –obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roura–. El projecte global és crear un parc cultural entre els dos grans equipaments que hi ha a la zona de llevant, com són el castell –recentment restaurat– i el conjunt del celler, que es rehabilitarà i s’adequarà per permetre diversos usos culturals. Els principals objectius d’aquestes actuacions són incrementar l’oferta per atraure el turisme català i contribuir a desestacionalitzar la temporada.

El celler, declarat bé cultural d’interès local, inclou dues actuacions. D’una banda, la restauració i la rehabilitació de l’edifici per destinar la nau principal a la creació d’una sala polivalent amb diversitat d’usos que, tal com va explicar l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, “servirà per a exposicions, concerts, fires i altres actes culturals”. De l’altra, es construirà un museu diferent sobre la història del vi i del municipi. Poblet va destacar que es pretén “sorprendre i impactar tant els ciutadans de Vila-seca com els visitants de fora”.

El pressupost global de l’avantprojecte és d’uns 4,8 milions d’euros. A través de la convocatòria dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder), la Generalitat de Catalunya cofinançarà dos milions d’euros del pressupost. La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, va destacar que l’adjudicació d’aquests diners és “la màxima ajuda que el fons permet donar”, alhora que va reconèixer “la gran feina que Vila-seca ha fet”. D’altra banda, la consellera va anunciar que la previsió és que el projecte quedi enllestit el 2020.

LA DATA

2020
és l’any
que es calcula que l’equipament quedarà enllestit i disponible perquè el visitin els ciutadans.

Els jardins del castell s’obriran al juliol

El consistori va anunciar que els jardins del castell –un espai de prop de 16.000 metres quadrats– s’obriran per a tots els ciutadans el mes de juliol que ve, coincidint amb un acte gastronòmic que es farà a Vila-seca.

Pel que fa al castell, Poblet va explicar que queden alguns detalls per donar per acabada la restauració però que estarà a disposició dels visitants poc després de la inauguració dels jardins. A la vegada, va matisar que en aquest tipus de projectes “no es pot tenir pressa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia