Cinema

documental

rodatge

Roden a Girona escenes de la docuficció ‘Comtes, l’origen de Catalunya’

És una sèrie de quatre capítols, produïda per la Xarxa Audiovisual Local i dirigida per Carles Porta a partir d’un guió d’Albert Sánchez Piñol

Els turistes que voltaven ahir pel Barri Vell de Girona es van trobar uns quants personatges amb aspecte d’haver fet un viatge en el temps des de l’edat mitjana: es tractava del rodatge d’algunes escenes de la docuficció Comtes, l’origen de Catalunya, una sèrie de quatre capítols produïda per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i dirigida per Carles Porta –codirector amb Bigas Luna de Segon origen– a partir d’un guió de l’escriptor Albert Sánchez Piñol sobre la història dels comtes de Barcelona durant els segles IX i X.

Aquesta ambiciosa producció audiovisual, que hauria d’estar enllestida l’hivern vinent, està protagonitzada per una seixantena d’actors i desenes de figurants, molts dels quals van participar dissabte passat en la recreació d’una batalla a Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany).

Ahir, l’equip, que tenia el seu centre d’operacions a la Casa Pastors, va rodar als Banys Àrabs una seqüència de traïció, i a primera hora de la tarda va continuar el rodatge a l’exterior, a pocs metres del primer escenari, on es va representar l’acte de ratificació del títol d’un dels comtes.

Comtes, l’origen de Catalunya és una sèrie concebuda amb un gran rigor històric i una important tasca prèvia de documentació, sobre uns personatges i un període decisius en la formació de Catalunya com a nació, que fins ara mai no havien estat tractats en una ficció televisiva com aquesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia