Cinema

Cine a la carta i en català

Filmin crea la plataforma digital de pel·lícules i sèries televisives FilminCAT

FilminCAT neix amb un catàleg format per mil llargmetratges i quatre-cents episodis

En el seu moment la plataforma Filmin va tenir el visionari encert de ser pionera a casa nostra en la distribució digital de pel·lícules i sèries. Ara l’empresa fa un pas més –que, en circumstàncies normals, hauria de semblar lògic– amb la creació de FilminCAT, on es podran veure en línia continguts audiovisuals íntegrament en català.

Segons el director general de Filmin, Juan Carlos Tous, FilminCAT vol “oferir una experiència 100% en català per a tots els dispositius mòbils”, tant a l’hora de navegar com pel que fa als continguts. FilminCAT ha de ser “una finestra per al cinema català, i un lloc on es puguin veure pel·lícules que no tenen distribució”. Però, naturalment, també s’hi podran veure pel·lícules o sèries internacionals en versió original subtitulada en català, o, en alguns casos, doblades al català.

Els usuaris de Filmin podran accedir també a FilminCAT i viceversa, però el director editorial Jaume Ripoll aclareix que FilminCAT té “un equip editorial propi i canals i llistes pròpies”.

FilminCAT –que neix amb el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals– neix amb un catàleg de mil llargmetratges i quatre-cents episodis de sèries. El 60% d’aquest catàleg és europeu, el 20% està format per documentals i el 50% són títols exclusius. Especialitzada –com Filmin– en el cinema independent i d’autor, FilminCAT vol, segons Ripoll, “celebrar i fer comercial la diferència”. “Volem fer atractiu un tipus de cinema que sovint no es pensa que pugui ser atractiu”, hi afegeix.

Una nova edició de l’Atlàntida

A FilminCAT també s’hi podrà veure l’Atlàntida Film Fest, un festival creat per Filmin que, també en això, va tenir caràcter pioner: es tracta d’una mostra de cinema pensada per ser vista en línia, i que ja arriba a la seva setena edició. L’Atlàntida Film Fest es podrà veure a les dues plataformes durant un mes, des del 26 de juny fins al 26 de juliol, amb el mateix objectiu amb el qual va ser creat el festival: mostrar cinema inèdit i guanyador de premis a festivals com els de Berlín, Sundance o Canes. Des de l’any passat, a més, l’Atlàntida també té una seu física a Palma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia