Música

PORTA FERRADA / singlot

xavier castillón

De La Fusa a l’era digital

La 55a edició del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols s’obrirà el cap de setmana del 14 al 16 d’agost amb tres duets de primera categoria: Toquinho i Maria Creuza recordaran el mestre Vinicius de Moraes i les seves trobades màgiques a La Fusa de Buenos Aires; el pianista Michel Camilo i el guitarrista Tomatito invocaran Spain Forever, i Chick Corea i Bela Fleck tornaran a crear màgia una nit més amb una suma aparentment impossible: piano i banjo.

Després d’una entrada tan forta el festival produït mantindrà ben alt el nivell fins al 19 d’agost, quan es tancarà a l’Espai Port amb tot un experiment: una nit de música electrònica, coproduïda per Electrona, amb Claptone i Miss Kittin al capdavant, la implicació absoluta de l’escola de música avançada i so Eumes i una after party a la sala Las Vegas amb Óscar Aguilera. Entre l’esperit de La Fusa i els dels clubs més innovadors del segle XXI, l’Espai Port serà un escenari 100% polivalent per on també passaran Jamie Cullum, UB40, Damaris Gelabert, Jarabe de Palo i Quercus, Fangoria i La Unión, La Oreja de Van Gogh, Zucchero, el Víctor Ullate Ballet, Robe, Rosario, Antonio Orozco, Love of Lesbian, Els Amics de les Arts i Animal, i Vanesa Martín. Eclecticisme? El terme en aquest cas es queda curt, i més encara quan s’hi sumen els altres escenaris del festival: l’històric Lindsay Kemp ballarà, als 79 anys, al Teatre Auditori, i al monestir s’ha programat un recital del baríton Manel Esteve i un concert exclusiu de la violinista Sarah Chang amb el Quartet Gerhard i les infal·libles estacions de Vivaldi.

A més, entre el 27 i el 29 de juliol tindrà lloc el tercer Singlot, el festival d’humor que dirigeix Andreu Buenafuente dins la Porta Ferrada. Els Joglars (Zenit), Pepe Viyuela, Paradise de Nico&Sunset, Las mujeres sabias, la fusió de música i humor de I remember Mr. Bowie i The Txandals i el mateix Buenafuente són alguns dels molts al·licients del Singlot 2017.

55È FESTIVAL PORTA FERRADA
Del 14 de juliol al 19 d’agost
http://www.festivalportaferrada.cat/


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE