Cultura popular

festes i tradicions

La festa major de Vic ret homenatge als gegants

Es commemoraran els 155 anys de les figures més antigues de la ciutat, del 1862

La festa major de Vic d’aquest any, que es farà del 23 de juny al 9 de juliol, posarà una especial atenció als gegants de la ciutat, que enguany celebren el seu 155è aniversari al costat d’unes llúpies també centenàries: la Vella (155 anys), el Merma (185 anys) i el Nen (117). El dia 4 de juliol (22 h, plaça de la Catedral) es farà el gran acte d’aniversari i també un homenatge als exgeganters de la ciutat (17.30 h, Ajuntament). Com a preludi, dilluns que ve hi haurà el bateig de la nova parella de gegantons pubills (en Llucià i la Mercè), que formaran part del seguici infantil. Icona de la festa, els gegants i les llúpies protagonitzen el cartell d’aquest any (obra del tonenc Roger Berenguer) i s’han fet rèpliques de goma de les figures que es vendran a les botigues.

La festa major infantil, treballada des del consistori infantil i pensada per a nens i nenes de 8 a 12 anys, completarà el gros d’actes de la festa major, que ahir es va presentar. A banda dels actes tradicionals (la Crida, la Xurricada, el correfoc, les barraques, l’ofici i balls, la Cridòria...), aquest any entre les novetats hi haurà la instal·lació de La platgeta a la plaça Major (2 de juliol, d’11 a 23 h), amb zona d’aigües, hamaques i begudes; i les visites dramatitzades a les Adoberies La pell del riu. La festa, que per segon any consecutiu tindrà una aplicació per a mòbils, inclourà la presentació de la comissió dels Procuradors de Sant Miquel dels Sants, creada per potenciar una diada que se celebra sense interrupció des de fa 238 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia