cultura

Festivals

Sónar 2017

Reina ‘trap’ del Sónar

Bad Gyal escalfa la segona jornada del festival amb un concert que la referma com l’artista catalana del moment en el terreny de les noves músiques urbanes

Amb les natges al descobert, Bad Gyal va compartir amb dues noies uns quants balls

Bad Gyal, àlter ego d’Alba Farelo (Vilassar de Mar, 1997), va fer ahir un pas més en la seva escalada cap a l’èxit fent petit l’escenari Sónar XS on va actuar. Bad Gyal, que fa només una mica més d’un any va deixar el forn on treballava i va començar a penjar la seva música a Youtube, va fer-se valer ahir com el nom més popular del país en el terreny de noves músiques urbanes com ara el trap i el dancehall. En el seu concert, ardent des d’un bon principi, no hi van faltar ni Pai (la versió en català del Work de Rhianna en què adverteix que “pel barri se sap quin pussy és el que mana”) ni Dinero (“cuando yo te bailo se que tú te vuelves loco, especialmente si te lo hago poco a poco”). “Això és molt heavy”, va dir Farelo, amb una seguretat desbordant durant tota la sessió, en veure la reacció d’un públic entregat.

Amb les natges al descobert i compartint amb dues noies uns quants balls, Bad Gyal –filla de l’actor Eduard Farelo– va fer evident que, tant bon punt torni al Sónar, ho farà en un escenari tan gran com el del Sónar Village, que en la xafogosa jornada d’ahir va rebre les actuacions, entre d’altres, de Roosevelt (en què l’alemany Marius Lauber va deixar ben clara la seva obsessió per Chic i Talking Heads) i Fat Freddy’s Drop, veterà septet novazelandès amb un encant especial a l’hora de ficar cullerada en músiques com ara el dub i el reggae.

El Sónar de Dia, que ahir es va tornar a revelar com un espai de descoberta de tendències i músiques de l’extraradi artístic, viurà avui la seva tercera i última jornada a Fira Montjuïc amb concerts com els dels catalans Anímic (que abracen l’electrònica en el darrer treball, Skin). El Sónar de Nit, per la seva banda, va posar-se en marxa ahir a Fira Gran Via de l’Hospitalet, amb artistes com ara DJ Shadow, Moderat i Nicolas Jaar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia