Art

Cultura

El Museu de Valls exposa la col·lecció de Giralt-Miracle

S’hi poden veure obres de Mariscal, Antoni Clavé, Modest Cuixart, Josep Guinovart, Antoni Tàpies, Ràfols-Casamada i Josep M. Subirachs, entre molts d’altres

Estarà oberta fins al 20 d’agost

L’historiador i crític d’art Daniel Giralt-Miracle ha donat enguany al Museu de Valls 308 obres de 210 artistes de renom, que s’afegeixen a la donació que ja va fer l’any 1999 d’una col·lecció de gravats. L’equipament vallenc va inaugurar ahir l’exposició L’art d’una vida. Donació de Daniel Giralt-Miracle, que presenta 154 obres d’aquesta darrera cessió, amb peces de Xavier Mariscal, Antoni Clavé, Modest Cuixart, Josep Guinovart, Antoni Tàpies, Ràfols-Casamada, Josep M. Subirachs i Antoni Llena, entre molts d’altres.

En el muntatge, que estarà obert fins al 20 d’agost, s’hi poden veure diverses disciplines i tècniques (pintura, dibuix, gravat, escultura, fotografia...), amb un espectre cronològic ampli, de la fi del segle XVIII –amb un gravat de Goya– fins a l’actualitat, tot i que el major nombre d’obres corresponen als darrers cinquanta anys.

Totes aquestes obres, que han passat a formar part del fons del Museu de Valls, són fruit de la tasca de Giralt-Miracle com a crític d’art, de l’any 1966 fins ara. “Són obres que han anat a parar a les seves mans per la relació que ha mantingut amb artistes, bé fos per crítiques, textos per a llibre d’art o bé per l’organització d’exposicions”, segons els responsables del museu vallenc. Entre els autors representats a la col·lecció figuren grans noms catalans de l’art com Joan Miró, Antoni Clavé i Antoni Tàpies, i els seus contemporanis Modest Cuixart, Tharrats, Josep Guinovart i Ràfols-Casamadas; fins les generacions posteriors, com Joaquim Chancho, Susanna Solano, Zush, Frederic Amat i Jordi Pericot. També destaquen dues petites obres de Miquel Barceló, del seu començament, i d’artistes estatals com ara Zobel, Sempere i Gerardo Rueda D’autors d’àmbit internacional cal parlar de Max Ernst i Conrad Marca-Relli. Completen l’exposició autors vinculats al món del disseny, com ara Mariscal i Yves Zimmermann, i una petita col·lecció de fotografia, amb obres de Toni Catany, Joaquim Gomis i Joan Fontcuberta.

Daniel Giralt-Miracle (Barcelona, 1944) ha exercit com a crític d’art durant cinquanta anys. L’any 1999 va fer dipòsit de cent gravats de la seva col·lecció particular al Museu de Valls, un dipòsit que va completar l’any 2012 afegint-hi cent gravats més. Aquest any ha donat al mateix museu 308 obres de 210 artistes, bona part de les quals són les que s’exposen ara.

LA FRASE

Les obres han anat a parar a les seves mans per la relació que ha mantingut amb els artistes
Jordi París
Director del Museu de Valls

LA DATA

20.08.17
És el darrer
dia per visitar la mostra ‘L’art d’una vida’, donació de Daniel Giralt-Miracle, al Museu de Valls.

LA XIFRA

154
obres
es poden veure a l’exposició, que es va inaugurar ahir, totes procedents de la col·lecció de Giralt-Miracle.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia