dansa

gala solidària

Ballarins gironins actuen a Bescanó contra el càncer

Nou dels més destacats ballarins professionals s’han unit per protagonitzar una gala benèfica impulsada per David Rodríguez, els dies 27 i 28 de juliol

Hi actuarà també l’Esbart Fontcoberta

Tot sovint els espectacles de dansa que es poden gaudir a casa nostra són interpretats per ballarins forans. Tanmateix, això no vol dir que de les comarques gironines no en sorgeixin ballarins professionals; el problema és que no hi ha companyies de dansa estables que permetin, ja no als gironins, sinó als catalans treballar a casa d’una manera digna. Per aquest motiu, per oferir una oportunitat única als espectadors de veure actuar junts alguns dels millors ballarins gironins, així com contribuir a una causa benèfica com és la lluita contra el càncer, dijous, 27, i divendres, 28 de juliol (20 h, 13 euros), se celebra al Teatre de Bescanó la primera gala Ballarins de Girona junts contra el càncer.

Hi actuaran nou ballarins professionals de les comarques gironines, que treballen actualment en companyies nacionals i internacionals de renom com l’Hamburg Ballet, Gauthier Dance i l’Òpera Nova Bydgoszcz: Marc Balló, Antonio Izquierdo, Tess Buck, Chantal Soler, Pere Planas, Virginia Jöelle López, Andrea Fernández, Marià Huguet i David Rodríguez, que és l’impulsor d’aquest projecte artístic de caire benèfic. Els acompanyaran altres ballarins internacionals de les companyies respectives, i l’Esbart Fontcoberta de Banyoles hi participarà com a grup convidat d’una gala que serà presentada per l’actor i dramaturg Martí Peraferrer.

La gala, que recollirà fons per a la Fundació Oncolliga Girona, constarà de dues parts amb la representació de 15 peces que oferiran un ventall d’estils ben variats, que van des del ballet clàssic fins al contemporani, passant per la dansa del ventre, el sufí i els balls de saló.

El seu principal impulsor, David Rodríguez, es mostra molt il·lusionat i satisfet per la resposta de tothom. “Organitzar-la ha estat un procés molt enriquidor, sobretot perquè els ballarins s’hi han bolcat, hi han mostrat molt d’interès i voluntat, sobretot tenint en compte que tothom actua desinteressadament, ja que és una gala benèfica”, subratlla.

Una carrera meteòrica

La carrera de David Rodríguez demostra quants de camins es poden recórrer per arribar a ser un professional del ball. En el seu cas, aquest ballarí nascut a Girona va demostrar interès per les arts escèniques des de ben petit, inicialment pel teatre, participant en els Pastorets de Girona i altres creacions del Grup Proscenium. Va aprendre ballet anant a classe amb Maria Elvira Buck, mentre completava estudis de piano al conservatori. Va continuar la seva formació de ballet al Conservatori de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona. Es va incorporar a l’escola de Maurice Béjart Lausanne, on va acabar els seus estudis de dansa, i el 2010 ja va entrar a treballar al Béjart Ballet Lausane. Un any després va fer el salt a la companyia de dansa del teatre estatal d’Innsbruck, i des del setembre del 2014 fins a dia d’avui, treballa a la companyia Gauthier Dance de Stuttgart . Tota una estrella que, com els altres vuit professionals que actuaran a Bescanó, brillarà a casa seva.

LA DATA

2010
David Rodríguez va entrar a treballar al Béjart Ballet Lausanne, amb la direcció de Gil Roman.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia