Música

Formació

Música i generositat

L’Escola de Música de Palafrugell continuarà la celebració del seu 50è aniversari durant tot el curs vinent, amb una exposició i un gran concert final

El centre ha potenciat els intercanvis internacionals

“Voldríem que la gent de Palafrugell s’adonés de la importància que té l’escola, de tots els projectes que ha impulsat al llarg d’aquests 50 anys i de la generositat que hi ha al darrere. Som molt afortunats.” Ho deia ahir Glòria Cruz, exalumna de l’ Escola de Música de Palafrugell –després també ho va ser la seva filla, Sílvia Pérez Cruz–, que s’ha implicat en la direcció artística dels actes commemoratius del 50è aniversari de l’escola fundada i dirigida per Rita Ferrer. L’equip organitzador de l’aniversari el completen la mateixa Rita i uns altres dos professors del centre, Enric Ferrer i Xavier Juanals.

Els actes van començar amb el concert de fi de curs passat, titulat De la pineda al mar, en el qual es va presentar el logotip de l’aniversari, dissenyat per Pere Alvaro, amb un 50 – i el lema 50 anys vivint la música– que continuarà protagonitzant els pòsters i els programes de les programacions de celebració previstes per a la tardor, l’hivern i la primavera vinents, amb diferents colors per a cada estació i el zero canviant de posició al voltant del cinc amb pentagrama.

Després de tancar el programa la programació especial d’estiu –que ha inclòs diversos concerts i la graduació amb actuacions d’alguns alumnes del grau professional que des de fa dos cursos s’ofereix a L’Energia– aquesta “festa de la música al llarg de tot l’any” continuarà a la tardor amb un nou concert de graduació d’alumnes, el 30 de setembre. A més, l’escola tornarà a participar en el Festival de Jazz Costa Brava amb diverses actuacions al carrer, els dies 14 i 15 d’octubre, i les seves formacions també actuaran a diferents espais de Palafrugell el 25 de novembre per celebrar la diada de Santa Cecília. També a la fi de novembre L’Energia Cobla visitarà Brussel·les en el marc d’un dels molts intercanvis internacionals que ha impulsat l’escola, actuant sempre com una “ambaixadora” de Catalunya al món. També està prevista la presentació de la biografia de la dansaire i coreògrafa Eulàlia Hortal, escrita per Oriol Oller, professor del centre. A l’acte, hi actuaran L’Energia Cobla i l’Esbart Mestre Sirés.

A l’hivern tindrà lloc un cicle de cinc concerts de petit format –un per cada dècada– protagonitzats per antics alumnes que es dediquin professionalment a la música, precedits per conferències sobre la història i les històries de l’escola, també a càrrec d’exalumnes. Per a la recta final de la celebració, ja a la primavera, queden dues de les activitats principals: la inauguració d’una exposició sobre la història de l’escola i un espectacle final, el 27 de maig. L’objectiu és que tant l’exposició com l’espectacle siguin itinerants, per remarcar la vocació d’obertura al món d’aquesta escola pionera, que ara té 30 professors i més de 300 alumnes. El 50è aniversari es tancarà amb una arrossada amb música en directe, com no podia ser d’una altra manera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA