Patrimoni

El Museu del Ferrocarril, un gran centre interactiu

Les obres d’ampliació començaran aquesta tardor a Vilanova i la Geltrú amb dos anys de retard

El Museu del Ferrocarril començarà les obres d’ampliació per reformar la Gran Nau aquesta tardor, dos anys després que Foment anunciés la important inversió d’1,9 milions d’euros.

La direcció lamenta el retard produït per un espai que estava temporalment cedit a l’Ajuntament i que ha obligat a revisar el projecte, però augura que les obres suposaran “un abans i un després”. La directora, Pilar Garcia, en declaracions a l’ACN assegura que la incorporació de 1.100 metres quadrats permetrà “rellançar” el museu i situar-lo “entre els millors centres de patrimoni industrial d’Europa”. Garcia avança que la reforma permetrà introduir les noves tecnologies i redefinir les exposicions per fer-les interactives. La previsió és que l’any 2020 es dupliquin els 33.000 visitants anuals que ara s’acosten a aquest museu.

La Gran Nau és l’espai més gran i més antic del recinte ferroviari de Vilanova que quedava pendent d’incorporar al museu. Es tracta d’una nau de 1.100 metres quadrats que es va construir l’any 1891 per guardar els trens provinents dels Estats Units. Fins fa pocs mesos era un enorme magatzem d’antiguitats ferroviàries sense catalogar, bona part de les quals s’han exposat al nou espai destinat a les mercaderies. Ara només hi queden algunes restes pendents de ressituar.

Pel trentè aniversari

La direcció confia que les obres estaran enllestides l’any 2020, coincidint amb el 30è aniversari del centre. Pilar Garcia detalla que el nou espai relatarà el progrés del ferrocarril, amb el Talgo 2 com a vehicle protagonista. “No només volem parlar de tecnologia, sinó de societat. Explicar què va significar el tren als segles XIX i XX, i què significa ara”, indica.

Garcia diu també que aquestes obres seran el detonant per revisar la resta de l’exposició i fer-la més atractiva per a totes les edats, “per acostar la utilitat que té per al bé comú l’ús del ferrocarril”. En la línia de millorar la imatge, precisament, està previst que es restauri tota la façana del museu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia