Art

exposició

La Muga Caula posa ordre a l’arxiu per a la tretzena edició

L’exposició ‘El paisatge documental’, al Museu de l’Empordà, permet fer memòria de la trobada del 2016

Com a arts efímeres i extremament vivencials, de la poesia d’acció i la performance a penes en queda més rastre que el record que hagin deixat en l’espectador o el registre fotogràfic o videogràfic amb què els mateixos artistes sovint documenten el seu treball. D’aquí que un esdeveniment com La Muga Caula presti una atenció acurada a l’arxiu visual i material que genera cada edició de la trobada. Des de l’any 2011, doncs, amb el doble propòsit de donar a conèixer el programa de l’edició en curs i els resultats de l’anterior, la trobada internacional de poesia d’acció de les Escaules organitza una exposició por “posar en relleu la feina dels documentalistes com a creadors per mèrit propi”, com assenyala Joan Casellas, comissari del cicle El paisatge documental, que s’inaugura demà, dissabte, al Museu de l’Empordà d e Figueres (18.30 h).

L’exposició permet visualitzar el videoreportatge realitzat en l’edició del 2016 de La Muga Caula per Habitual Video Team, format per Josep M. Jordana i Lis Costa, i les fotografies de Paco Justicia en un recorregut que no es limita a ser una aportació accessòria sinó central en l’esperit de la mostra, ja que cada un d’ells hi ha aportat el seu punt de vista. “Si durant la trobada en viu els documentalistes ocupen un discret segon pla, amb aquestes exposicions volem posar-los a primera línia, per tal que el públic tingui coneixement no només de les accions que es van presentar, sinó sobretot de la seva manera artística d’explicar-les”, raona Casellas, organitzador de La Muga Caula. La mostra es podrà visitar al Museu de l’Empordà fins al 30 de setembre.

LA DATA

15.09.2017
és el dia
que s’inaugura la tretzena edició de la trobada de poesia d’acció La Muga Caula a les Escaules.

Tot a punt per assaltar la cascada

La nova edició de La Muga Caula tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de setembre al petit poble de les Escaules, a l’Alt Empordà. El cartell reprodueix una imatge de l’acció Confins ardents, de Marina Barsy Janer (Puerto Rico) i Isil Sol Vil (Catalunya), realitzada a la mateixa cascada que va inspirar Marcel Duchamp i al voltant de la qual presentaran el seu treball una quinzena d’artistes i es retrà un homenatge al desaparegut Carles Hac Mor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia