Música

Música

L’Acústica 2017 torna a atreure uns 100.000 espectadors

Txarango, el binomi Manel-Els Amics de les Arts, Bebe, Zoo, C. Tangana, Blaumut, Gertrudis i Dàmaris Gelabert protagonitzen els concerts més multitudinaris del festival

El festival Acústica ha tornat a ser el pol d’atracció de públic i de les millors formacions i artistes musicals del moment. Novament, i malgrat la meteorologia adversa, no va baixar l’afluència de públic, que, segons xifres dels organitzadors, ha tornat a repetir el rècord de l’any passat, amb uns 100.000 espectadors.

Txarango, el binomi Manel-Els Amics de les Arts –que van actuar el mateix dia i al mateix escenari, un rere l’altre–, Bebe, Zoo, C. Tangana, Blaumut, Gertrudis i Dàmaris Gelabert han esdevingut els concerts més multitudinaris del festival, en la que ha estat la setzena edició.

La comoditat de l’espectador, un dels objectius d’aquesta edició, s’ha assolit amb èxit gràcies als sis espais, que han aconseguit esponjar el públic en els moments de màxima afluència. El nou escenari de la plaça de la Palmera ha permès ampliar el perímetre vial i el trànsit d’espectadors. Els artistes que visitaven per primera vegada el festival –més del 50%, segons les enquestes– confirmen que l’escena catalana es regenera i que, a més, arrossega gran quantitat de públic jove, que assegura el futur de la festa tant en l’aspecte artístic com d’assistència. Zoo, C. Tangana, Rosalía i Refree, Maria Arnal i Marcel Bagés, Ramon Mirabet, Bad Gyal, Pavvla i Morena! són alguns dels artistes que proven aquesta regeneració.

“L’Acústica és més que un festival de música. Una vegada més, ha fet que el centre urbà de Figueres sigui un gran espai d’oci on els espectadors no només han pogut assistir a concerts sinó que també, com diu la cançó de Gossos, «corren, pels carrers corren», han omplert a vessar la zona de furgoteques, el Market, l’Acústica Club, el Cuban Corner i la fira del disc de col·leccionista”, destaquen els organitzadors.

Durant el concert inaugural, es va fer un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat de Barcelona i, durant el festival, molts artistes van fer homenatges i van mostrar la seva repulsa contra aquesta barbàrie. Els dispositius de la Guàrdia Urbana de la ciutat i dels Mossos d’Esquadra, amb 90 efectius en total, més l’empresa privada del festival, van garantir el bon funcionament. En cap moment es va notar un clima d’inseguretat i els espectadors van assistir en massa al primer gran esdeveniment musical i més multitudinari del país després dels atemptats del 17-A.

L’Acustiqueta, per la seva banda, ha tornat a propiciar que la franja diürna de l’Acústica sigui una de les de màxima afluència, convocant públic d’arreu del país, disposat a viure en família el seu primer festival. L’Acustiqueta segueix erigint-se com el festival per a famílies amb més afluència del país. Dàmaris Gelabert va omplir a vessar l’escenari principal, Llibert Fortuny va sorprendre amb el seu espectacle didàctic i participatiu i Gossos guanya nous adeptes gràcies a la seva descàrrega de rock.

“En definitiva, es pot parlar de la setzena edició com una de les millors de la història del festival. Un fet que deixa palès que l’Acústica, el festival que tanca la temporada de festivals d’estiu, continua passant un dels seus moments més dolços”, destaca el director del festival, Xevi Pascual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie