Teatre

cinema i teatre

Neix a Girona un nou centre d’estudis de cinema i teatre

Actor’s és la branca formativa de JK Produccions, la productora de Judit Hierro i Kim Planella, i té la seu a l’edifici Fòrum del carrer Albereda

Iniciarà les classes el 2 d’octubre i té més de 25 inscrits

La productora gironina JK Produccions, impulsada per Judit Hierro i Kim Planella, ha desenvolupat fins ara diversos projectes com ara “produccions teatrals de gran format i realitzacions cinematogràfiques” i també “el desenvolupament i creació del primer videojoc 100% en imatge real, Sefirot, els misteris de Girona”. I ara JK Produccions posa en marxa la seva branca formativa: el nou centre d’estudis superiors i arts escèniques Actor’s, que obrirà oficialment les portes dilluns a l’edifici Fòrum de Girona (c/ Albereda, 3-5), en unes instal·lacions que ocupen uns 500 metres quadrats repartits entre dues plantes. Les classes començaran el 2 d’octubre, i en aquests moments Planella i Hierro estan entrevistant els possibles alumnes, perquè els estudis que oferiran tindran “un nivell molt professional” i per això volen “que els alumnes treballin des del primer dia en produccions reals de teatre i cinema, sense necessitat de provar sort en càstings”, segons Planella. En aquest moments, Actor’s ja té més de 25 alumnes inscrits. Per obtenir més informació, hi ha el web Actorsgirona.cat .

Actor’s ofereix als seus alumnes “dos camins diferents”: els estudis de classe A, “en què l’estudiant podrà realitzar de manera completa tots els seus estudis d’arts escèniques o interpretació cinematogràfica amb la corresponent titulació a mesura que avanci en les tres etapes que el centre li ofereix, fins a arribar a la llicenciatura”, i els estudis de classe B, “en què l’estudiant podrà triar entre un extens menú de matèries, totes relacionades amb el món de les arts escèniques i el cinema, avançant al seu ritme i adequat als requeriments personals de cadascun”. El professorat del centre inclou, a més de Kim Planella i Judit Hierro, altres professionals com ara Carles Gramaje (Dagoll Dagom), Diana Blanch i Josep Maria Hierro, que oferirà les assignatures d’història del teatre i el cinema. Puntualment, la seva plantilla docent es reforçarà amb “personalitats del sector” que oferiran classes magistrals.

Actor’s es presenta també com un “punt de trobada per a totes aquelles persones creatives i amb idees que necessiten un espai i uns mitjans per poder fer realitat els seus projectes” i també com “una plataforma per crear indústria en l’àmbit de les arts escèniques i el cinema”, amb presència en diversos festivals internacionals. “Actor’s allarga la mà a tots aquells professionals, entitats o altre escoles de teatre per col·laborar junts en qualsevol iniciativa que doni suport al món del teatre i del cinema i el faci més gran”, s’afirma també en la presentació del nou centre.

Actor’s ofereix en exclusiva l’especialització en teatre musical tant per a actors com per a directors, i produirà espectacles de gran format com a treball de camp del seu aprenentatge, a partir de tota l’experiència acumulada per Kim Planella en aquest camp, com a director d’escena, però també com a compositor i dramaturg d’una vintena d’obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona