cultura

religions

trobada internacional

Experts internacionals en creences religioses es reuneixen a Olot

La Faber Residència comença el nou curs amb deu especialistes que tracten el tema des de vessants com ara la filosofia, les arts plàstiques i el teatre

Deu investigadors internacionals van començar ahir una estada d’un mes a la Faber Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya, a Olot, per tractar de les creences religioses des de diferents vessants, coincidint amb el programa d’activitats sobre aquesta qüestió que l’Ajuntament ha anat programant el 2017.

Els participants en l’estada que obre el curs 2017/18 (el segon de la Faber) són especialistes en disciplines diferents, que aprofitaran aquestes setmanes a Olot per treballar en els projectes de recerca en què estan immersos. La russa Elena Kalmykova és experta en filosofia de la religió; la canadenca Meera Kachroo és etnògrafa; la seva compatriota Susan Palmer és sociòloga; el neozelandès Paul Gifford és un expert en el desenvolupament del cristianisme a l’Àfrica; el dramaturg i actor israelià Roy Horovitz fa recerca sobre la relació de la dramatúrgia del seu país amb la Bíblia; la finlandesa Tina Kristoffersson és una creativa d’arts plàstiques aplicades al luteranisme; el britànic Stephen Plant és sacerdot anglicà i teòleg; el nord-americà Adam Morris és escriptor i traductor; la seva compatriota Sandra Ceas és artista plàstica, i el català Víctor Pallejà és islamista. Precisament Pallejà oferirà l’única activitat oberta al públic en general que s’ha previst en aquesta estada: la conferència Comprendre l’Islam al segle XXI (28 de setembre, Can Trincheria, 19 h). Per als estudiants de secundària s’han preparat diverses xerrades, arran de peticions fetes pels instituts.

El fet que siguin experts en disciplines diferents és una de les consignes de la Faber, va subratllar ahir el seu director, l’escriptor Francesc Serés, en la presentació del nou curs a la premsa. En el mateix sentit es va expressar el regidor de Cultura, Josep Berga, per qui en ajuntar durant un temps experts en un mateix espai s’assegura que “passin coses”.

LA DATA

28.09.17
és el dia
de la conferència sobre l’islam que oferirà l’expert en islamisme Víctor Pallejà.

Enllestint les pròximes estades

Després de l’estada dedicada a les religions, que s’acabarà el 16 d’octubre, la Faber Residència serà el punt de trobada de dotze expertes en feminisme (del 23 d’octubre al 17 de novembre). Les següents temàtiques també estan decidides, tot i que encara no se n’ha concretat la participació. Seran, per aquest ordre, l’urbanisme en ciutats petites i mitjanes, la pedagogia, la robòtica i les energies renovables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia