Teatre

El Kursaal quadruplica en 8 anys el nombre d’alumnes

L’Aula d’Arts Escèniques del teatre manresà no ha parat de créixer des del 2009

El nou curs arrenca dilluns amb 31 cursos que poden fer gent de totes les edats

L’Aula d’Arts Escèniques del Kursaal no ha parat de créixer des que Manresana d’Equipaments Escènics –que gestiona el teatre manresà– es va fer càrrec del servei municipal el curs 2009-2010. Aquell curs van ser 128 els alumnes que van seguir algun dels tres cursos de teatre que s’impartien des de feia anys a la ciutat o algun dels dos cursos de circ que es van incorporar aquell 2009 al catàleg amb el naixement de l’Associació de Circ La Crica.

Any rere any, però, es va anar incrementant l’oferta formativa, un fet que ha permès passar dels 128 alumnes inicials als 485 del curs passat. Les inscripcions per al nou curs –l’aula de teatre arrenca dilluns i la de circ, el 2 d’octubre– encara estan obertes. Fonts del teatre manresà van explicar ahir que ja hi ha 300 persones inscrites i que esperen arribar com a mínim a la xifra del curs passat aquests propers dies, quan el boca-orella a les escoles acaba d’engrescar sobretot els més petits. De fet, una de les claus de l’augment de l’alumnat va ser l’aposta per incorporar alumnes a patir dels 4 anys el curs 2014-2015. Fins aleshores, les classes de teatre i de circ només eren per a adults. Amb la incorporació dels infants, es va passar de 252 alumnes a 424 en un any. També hi va ajudar el creixement continuat de l’oferta de circ –que gestiona de manera autònoma La Crica sota el paraigües de l’Aula d’Arts Escèniques del Kursaal– i el canvi de format de les aules de teatre efectuat el curs 2015-2016, quan es va passar dels cursos de primer, segon i tercer als de l’aula d’iniciació –per als que volen fer un tastet–, de teatre avançat –per aprofundir en tècniques de creació de personatge i composició d’escenes– i a l’anomenat teatre collage, pensat per a joves que vulguin descobrir les capacitats creatives i artístiques.

Ahir, el Kursaal va fer la presentació del nou curs, que tindrà una “àmplia oferta formativa de teatre i circ amb 31 cursos pensats per a totes les edats”. A banda de les classes, el servei permet a l’alumnat la possibilitat de participar en accions culturals de la ciutat i en representacions que s’organitzen des del mateix teatre. Precisament, l’emplaçament del Kursaal ofereix als alumnes un avantatge diferencial respecte a l’altra oferta de formació teatral no reglada que es fa al país, ja que es treu el màxim partit de les instal·lacions i dels recursos tècnics que té el teatre.

Per aquest curs, l’escoleta de teatre oferirà formació per a nens de 4 a 6 anys, de 7 a 11 anys i de 12 a 17 anys, aquest darrer en dos nivells. També un curs de teatre musical per a joves. L’escoleta de circ té quatre grups per edats. Pel que fa a la formació teatral per a adults, a banda del curs d’iniciació, l’avançat i el teatre collage, es farà un any més el curs de coreografies. Pel que fa a la formació de circ, s’ofereixen disciplines com ara teles aèries, trapezi, acrobàcia, malabars o tècniques teatrals per a artistes de circ, entre d’altres. També es fan en diferents nivells.

LA XIFRA

485
alumnes
van fer classes de circ o teatre el curs passat, una xifra que es preveu igualar o superar enguany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia