Lletres

Cultura

Un total de trenta-tres obres concorren al premi Casero

El veredicte es coneixerà durant la festa organitzada per la Llibreria 22 a la sala La Planeta el dilluns 30 d’octubre

La 25a Proposta de Poesia homenatjarà els Bertrana i Josep Palau i Fabre

Un total de trenta-tres obres, sis més que en l’edició passada, concorren al 37è Premi Just Manuel Casero de novel·la curta, que convoca la Llibreria 22 de Girona. La majoria d’autors, procedents de ciutats de tot Catalunya, prefereixen presentar-se amb pseudònim, tot i que escriptors amb obra ja publicada com ara el lleidatà establert a Tarragona Òscar Palazón o el gironí Jordi Casals Merchán hi concorren a cara descoberta.

El jurat continua format per Josep M. Fonalleras, Imma Merino, Vicenç Pagès Jordà, Mita Casacuberta i Eva Vàzquez, i s’hi incorpora el llibreter de la 22, Jordi Gispert, com a secretari sense vot, en substitució de Guillem Terribas. El veredicte del premi, dotat amb 2.200 euros per a l’obra guanyadora, més la publicació a l’editorial Empúries, i 600 euros per a la finalista, es donarà a conèixer, com ja és tradicional, el dia 30 d’octubre durant una festa a la sala La Planeta (20 h). Aquest any, l’espectacle d’obertura serà una recreació teatral i musical d’un fragment de les Memòries d’Aurora Bertrana, en homenatge tant a l’aniversari del seu naixement com al del seu pare, Prudenci Bertrana.

La festa de lliurament del Casero forma part de la setmana literària organitzada conjuntament per la llibreria gironina i la sala La Planeta amb el nom de Proposta de Poesia, que aquest any arriba a la 25a edició. Les activitats tindran un preàmbul el dijous dia 26, a la biblioteca Just M. Casero del Pont Major (20 h), amb una tertúlia del club de lectura d’El veler magenta amb el seu autor, Jaume Puig, guanyador de l’edició passada. La resta de propostes tindran lloc a La Planeta, i les inaugurarà el poeta i pintor gironí Narcís Comadira, que diumenge dia 29 (18 h) vindrà a llegir-hi una tria dels seus poemes i probablement n’avançarà alguns dels que té previst publicar en un nou llibre a principis del 2018. Alternant veus de diferents generacions, el dimarts dia 31 (20 h) serà el torn de la professora universitària Maria Cabrera, guanyadora de l’últim premi Carles Riba de poesia amb La ciutat cansada, que llegirà i comentarà amb el públic. L’1 de novembre, Rosa Font llegirà també textos del seu nou poemari, Em dic la veu (18 h), que Antoni Clapés considera “un referent de la poesia europea d’aquest inici de segle”.

La Proposta es tancarà amb dos homenatges: el 2 de novembre (20 h), amb un concert de Joanjo Bosck dedicat a les Cançons i poemes de l’alquimista, de Josep Palau i Fabre, en el seu centenari (és l’únic acte de pagament, 5 euros), i el 4 de novembre (20 h), amb l’espectacle E & E, pel nom compartit entre Emily Brontë i Emily Dickinson, que seran recordades amb una lectura dirigida per Rosa Vilanova, amb acompanyament visual i musical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia