Art

Cultura

I ara, vaga a la Fundació Miró

El conflicte dels treballadors de Ciut’art obliga a tancar les sales d’exposició

La Fundació Miró de Barcelona ha hagut de tancar els seus espais expositius a causa de la vaga indefinida que els treballadors de l’empresa externa Ciut’art, que s’encarreguen dels serveis d’informació i atenció al visitants, van començar ahir de manera indefinida. La vaga obliga a tancar les sales d’exposició però, en canvi, el restaurant i les botigues resten oberts.

Els turistes que ahir tenien la intenció de visitar la fundació es mostraven sorpresos i molts d’ells contrariats quan es van trobar que no podien entrar a les sales d’exposició. Els vaguistes i els representants del sindicat Solidaritat i Unitats dels Treballadors (SUT), que convoca la vaga, informaven els visitants de les seves reivindicacions a la rampa d’entrada de la Fundació.

La vaga afecta una desena de treballadors de la plantilla de Ciut’art a la Fundació, que demanen millores laborals. Els treballadors en vaga denuncien, per exemple, que la mitjana del seu sou és de 5,5 euros l’hora. Entre altres reivindicacions, es demana el reconeixement de les categories reals d’acord amb les funcions realitzades, la possibilitat de realitzar canvis entre treballadors de diferents categories o el dret al gaudiment del descans en caps de setmana alternats.

Els vaguistes denuncien que des que han començat els conflictes, fa dos mesos, Ciut’art “en cap moment ha posat sobre la taula cap proposta”. “Ni Ciut’art ni la Fundació Miró han estat capaces de proporcionar una solució ni tan sols a reivindicacions tan bàsiques com disposar d’una cadira”, asseguren. En aquest cas, a curt termini, diuen, els vaguistes no estan reclamant la contractació directa per part de la Miró.

Fonts de la Fundació, d’altra banda, asseguren que la institució no pot intervenir en la negociació del conflicte, ja que aquest afecta exclusivament a l’empresa Ciut’art amb els seus treballadors. Aquest diari ha intentat parlar amb algun responsable de Ciut’art sense èxit.

La conseqüència més immediata de la vaga a la Miró és l’ajornament de l’exposició Sumer i el paradigma modern, que s’havia d’inaugurar demà. La mostra està muntada

La vaga a la Miró substitueix la que durant dos mesos han fet els treballadors de Ciut’art al Macba, museu que ara ha contractat l’empresa Magmacultura amb millores notables a la seva plantilla. La vaga al Macba està suspesa “cautelarment” fins al dia 1 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia