Patrimoni

Un empresari gestionarà la Casa Navàs de Reus

L’empresari Xavier Martínez i Serra (Reus, 1965) ha arribat a un acord amb els actuals propietaris i gestionarà la Casa Navàs. D’aquesta manera, Martínez continuarà la tasca de conservació i manteniment d’aquest destacat edifici modernista de Reus.

La Casa Navàs de Reus és un dels edificis modernistes més importants de la ciutat. Fou projectat a finals del segle XIX per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner i va ser decorat per Gaspar Homar, un dels ebenistes més importants de l’època. Des del seu primer propietari, Joaquim Navàs, la casa ha passat per diverses generacions fins a arribar als descendents de la família Blasco Font de Rubinat, que ara la cedeixen a Martínez i Serra. La singularitat d’aquest edifici ha estat la conservació des dels inicis de la seva estructura i del mobiliari original. El seu ús ha estat sempre el d’habitatge, al contrari de molts edificis emblemàtics, que han passat a ser d’ús públic. Tot i això, s’hi poden fer visites amb reserva prèvia.

Martínez és diplomat en direcció de màrqueting per EADA i màster en direcció i administració d’empreses per IAD. L’any 1997 va crear l’empresa Tecnol, dedicada a la producció i la distribució d’elements tècnics de la construcció. El 2008, el Grup Tecnol va adquirir la planta productiva de sucs de fruites de Pago Fruschasäfe de la Selva del Camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona