cultura

Cultura

Girona torna a ser epicentre de música i arts escèniques

El Teatre Municipal, l’Auditori de Girona i l’Espai Marfà presenten la programació del primer semestre de l’any 2018

L’oferta cultural ofereix més d’un centenar de propostes

Tres dels equipaments culturals més importants de la ciutat van presentar ahir la programació del primer semestre de l’any. Tres programacions potents, “espectaculars”, en paraules de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i sobretot concebudes per continuar oferint “una oferta cultura referencial i que abasti un gran ventall de gustos i àmbits”, com destaca el regidor de Cultura, Carles Ribas. En total, més d’un centenar de propostes culturals i activitats destacades.

En primer lloc, pel que fa a les arts escèniques, el Teatre Municipal esdevindrà l’escenari ideal per encabir els plats forts de la temporada protagonitzats per grans estrelles. En total, vuit espectacles entre els quals destaca l’aplaudit muntatge del Calígula d’Albert Camus, dirigit per Mario Gas i interpretat per Pablo Derqui (3 de març); Bodas de sangre, de García Lorca, sota la direcció d’Oriol Broggi i amb Ivan Benet, Nora Navas i Clara Segura (22 de març); Frankenstein, de Carme Portaceli, amb Joel Joan i Àngel Llàcer (5 de maig); Moby Dick, de Juan Cavestany, i amb Josep Maria Pou com a Ahab (12 de maig), i El fantasma de Canterville, de Josep Maria Mestres, amb Joan Pera (2 de juny).

Una sèrie de propostes no menys seductores que els quatre espectacles familiars, els quatre recitals de poesia –que arrencaran amb l’España ingobernable, d’Alberto San Juan (1 de febrer)–, les dues propostes circenses i les quatre de dansa o les dues òperes de gran format de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell. També, com es va fer èmfasi, destaca una oferta juvenil que pretén apropar la cultura als més joves, amb propostes com ara l’obra Paradise, protagonitzada per alguns dels actors de la sèrie televisiva Merlí, o l’estrena del musical A bit of Broadway, sorgit de l’Escola de Música Moderna de Girona (EMMG), El Galliner i l’escola de dansa Nou Espiral, i amb un total de 21 nois i noies que tenen entre 12 i 19 anys.

“Volem apropar la cultura als més joves i, per això, es fa un 50% de descompte en el preu de l’entrada dels espectacles del Teatre i de l’Auditori als joves de 3 a 15 anys que vinguin acompanyats d’un adult”, va explicar el regidor Carles Ribas.

Que soni la música

En l’àmbit musical, l’Auditori de Girona serà, una temporada més, l’escenari de les actuacions de caps de cartell nacionals i internacionals. La presentació del nou disc de Manolo García –que després d’exhaurir les entrades del primer concert farà una segona actuació a Girona el 7 d’abril–; l’actuació d’una de les dives del soul, Martha Reeves; el concert de The Real Group, una de les formacions capdavanteres en música coral, o Rozalén, un dels principals noms de l’escena estatal, seran les principals propostes de la música moderna. Quant a la contínua aposta pel talent local, es podran veure en directe, Xavier Calvet, David Mauricio i Bigblack Rhino.

I la música clàssica també sonarà amb força. El conveni amb Ibercamera possibilitarà que una de les orquestres més reputades, la Philharmonia de Londres, vingui a Girona l’11 de març, i que actuïn a la Sala Montsalvatge l’Orquestra Nacional d’Hongria o la Filharmònica de Copenhaguen. Una altra de les dates assenyalades en el calendari és l’estrena del Rèquiem, d’Albert Guinovart, el 27 de gener, que serà interpretat per Marta Mathéu i Josep Ramon Olivé. També es podran veure a Girona projectes exclusius, com ara el Trio Wanderer o Valentina Lisitsa, que actuarà amb la GIOrquestra, i formacions locals com ara l’Orquestra de Girona o la Cobla Ciutat de Girona.

Suport a la creació

L’Espai Marfà es configura cada cop més com un centre de suport a la creació musical, en el qual destaca el programa d’acompanyament artístic, amb un ampli programa d’activitats de formació i divulgació. En l’àmbit creatiu i de pràctica musical, destaquen tallers de veu, harmònica, gralla, cant i percussió afrocubana o un curs de tècniques narratives per a lletristes.

També han participat en la presentació el director del Teatre, Jep Sánchez; el programador de música moderna de l’Auditori, Natxo Morera; el programador de música clàssica de l’Auditori, Víctor García de Gomar, i el programador de l’Espai Marfà, Aniol Casadevall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia