Lletres

cultura

Neix un nou cau literari a Girona, la llibreria Calmot

L’establiment, que obre les portes avui, s’especialitza en llibres infantils, juvenils i il·lustrats

Vol ser també un espai de tast i hi haurà tallers, rondallaires i presentacions, entre d’altres activitats

Amb els temps que corren anunciar que s’obre un negoci de l’àmbit cultural és una gran notícia, i encara més si parlem d’una llibreria. Perquè, encara que no ho sembli, no tothom compra per internet i hi ha qui encara prefereix adreçar-se al comerç de proximitat per cercar quelcom més que una simple compra d’un producte.

Això és precisament el que vol oferir la llibreria Calmot de Girona (carrer Hortes, 4), un nou cau literari (i de tast) que obre les portes avui amb la voluntat de convertir-se en referent quant a llibres infantils, juvenils i il·lustrats, matèries en les quals s’ha especialitzat. Això no vol dir que els adults, els qui solen acompanyar els lectors més petits, se sentin desemparats, perquè hi podran trobar una àmplia oferta d’àmbits pels quals aposta la llibreria, com gastronomia i nutrició, pedagogia i educació, art, ficció i assaig.

Llibres que es podran triar, remenar, veure i tocar, si es vol, amb una gran oferta de degustació, que va d’una gran varietat de cafès, tes, infusions i sucs a pastissets i tot tipus de cereals.

Amb aquesta voluntat d’oferir “un espai”, Calmot aposta per oferir moltes activitats complementàries: fer presentacions de llibres i tallers, portar il·lustradors, rondallaires i storytellings en anglès. Sense anar gaire lluny, les primeres activitats programades són per aquest dissabte (12 h), amb el taller Amb llibres vells o dona una segona vida als llibres, a càrrec de Raquel Morón. Pel 12 de desembre, en un acte que servirà d’inauguració oficial, hi haurà la presentació del personatge que dona nom a la llibreria, en Calmot, i un taller a càrrec de Ruth Castell (12 h). El mateix dia, a les sis de la tarda, l’actriu Cristina Cervià i el músic Domènec Boïgues presentaran Només són paraules.

Calmot sorgeix de la unió de cal i de mot. També, inequívocament, evoca un espai de serenitat. “No som conscients que aquest és un somni fet realitat, però els que m’envolten i aquells qui em coneixen de fa anys així m’ho fan veure”, reconeix Mònica Armangué, una de les impulsores d’aquest projecte, juntament amb la Maria Garcia Vautier.

Mònica Armangué ha treballat tota la vida com a llibretera, en total 24 anys, en els quals ha començat de ben a baix –a 18 anys a Les Voltes per després passar a La 22–, ha obert noves llibreries –Abacus Girona, Figueres– i fins i tot n’ha obert i tancat, com és el cas de La Llibreteria. Tot un bagatge que li ha donat maduresa personal i sobretot facilitats per part del sector, com ara a l’hora de negociar les condicions amb editorials i distribuïdors i assessorament per part de companys llibreters, com destaca.

“Sóc conscient que la nostra idea és molt romàntica”, diu Armangué, que explica que molta la gent quan els explica que obriran una llibreria exclamen “quina enveja!” Té clar que la “il·lusió” ho és tot per tirar endavant un projecte d’aquestes característiques. Però també que cal tocar de peus a terra i seguir el consell que li van dir al gremi de llibreters: “Camina de mica en mica i aniràs a parar on vols.” El lloc d’aturada: Calmot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia