Art

Cultura

L’associació empordanesa Desat’Art, invitada al maig a la Triennal de Milà

L’agrupació organitzarà una mostra amb uns dos-cents creadors de tot Europa

És la primera vegada que una entitat catalana hi participa

L’associació cultural Desat’Art, dedicada a la promoció i representació d’artistes i amb seu a l’Empordà i delegació a Itàlia, ha estat convidada a participar, el mes de maig del 2018, en la Triennal de Milà, un dels esdeveniments artístics més importants d’Europa. Per a l’associació, “aconseguir aquest espai és arribar a la fita més gran en el món de l’art”, segons afirmen en el comunicat en què informen de la seva designació, amb la qual consideren que queden avalats els seus quasi dotze anys de trajectòria. Aquesta és, a més, la primera vegada que una associació cultural catalana exposa en aquest museu d’art i disseny.

En la seva nota, Desat’Art explica que a la direcció de la Triennal de Milà “els va agradar molt” la feina que desenvolupa l’associació i la filosofia que la sosté. La col·laboració amb el museu milanès, els dies 11,12 i 13 de maig, es concretarà en la cessió d’una sala d’aproximadament 400 metres quadrats, la Sala d’Onore, una de les millors del recinte, asseguren els associats, en la qual Desat’Art tindrà la comesa d’organitzar una exposició d’art amb la participació d’uns 200 artistes de Catalunya i la resta d’Europa amb el títol d’Art Creators.

La Triennal, fundada el 1933, és actualment un dels museus internacionals més importants d’Itàlia. Emplaçat al Palazzo dell’Arte, al parc Sempione de Milà, per les seves sales han desfilat artistes i dissenyadors de moda d’anomenada com ara Giancarlo de Carlo (1968), Gio Ponti (1993), Giorgio Armani (2007), Ermenegildo Zegna (2010) o Louis Vuitton (2011).

L’associació Desat’Art, presidida per Carles Castellnou, juga amb el sentit d’“art sense lligams” per tal de reivindicar el treball dels artistes i defensar-los, afirma, dels “abusos existents en el món de l’art”. Un dels seus objectius prioritaris, en aquest sentit, és “reunir el màxim nombre d’artistes per tal d’ensenyar la seva obra al món, per mitjà de sales a preu baix o gratis, si és possible”. En la seva presentació, l’associació s’obre a tota classe d’artistes, sense distincions d’estil o procedència, i assegura que els socis només han d’abonar una quota en concepte de promoció i màrqueting (cartells, invitacions, etc.), però no per exposar. Entre els seus projectes recents, hi ha Cataita, contracció de “Catalunya a Itàlia”, una iniciativa per portar al país transalpí “l’autèntica cultura catalana”, en un sentit ampli que inclou la gastronomia, la literatura i les arts plàstiques.

LA XIFRA

12
anys
fa que Carles Castellnou va fundar Desat’Art, en defensa de condicions més avantatjoses per als artistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia