Teatre

Cultura

Homar encarna un ‘Cyrano’ més contemporani

L’espectacle dirigit per Pau Miró s’estrena avui al Teatre Municipal

La música també omple Temporada Alta

Després de l’èxit de Terra baixa, Lluís Homar es posarà ara a la pell de Cyrano de Bergerac, en una adaptació del clàssic d’Edmond Rostand dirigida per Pau Miró que es podrà veure des d’ avui i fins diumenge al Teatre Municipal de Girona dins la programació de Temporada Alta .

“Hem partit de la idea de la vulnerabilitat i fragilitat de Cyrano, però no per quedar-nos atrapats aquí, sinó precisament perquè aquesta vulnerabilitat té per compensar-la una cuirassa i una màscara molt forta, que fa que estigui constantment en lluita amb ell mateix, i ens hem volgut centrar en aquest recorregut de Cyrano”, explica Miró. El director teatral subratlla que la nova traducció, feta per Albert Arribas, permet presentar un Cyrano més contemporani, “desprenent-nos de les idees del teatre clàssic, no per menystenir-les sinó per confrontar-les amb la contemporaneïtat”.

Per la seva banda, Lluís Homar afirma que volen acostar al públic aquesta figura perquè es vegin els seus defectes com els que pot tenir qualsevol espectador. Homar explica que en l’adaptació no intenten fer res “que no sigui Cyrano”. L’objectiu, exemplifica, és “arribar al fons” dels personatges. “Es tracta de veure què és aquest nas més enllà de la qüestió física”, explica l’actor.

Homar ressalta que, entorn d’aquesta “ferida” en forma de nas prominent, Cyrano hi construeix “un món fascinant i inexorable” però que té “una mena d’esquerda”. “Ens ha fascinat la combinació de l’exhuberància i la fragilitat” que té el personatge, recorda.

Per donar vida al personatge, Homar porta una pròtesi per recrear el nas de Cyrano, un tret del clàssic que es manté.

Trombone Shorty, Rosalía, Refree i els Sopa

La música capitalitza bona part de la traca final de Temporada Alta. Des de Nova Orleans, arriben Trombone Shorty i l’Orleans Avenue per estrenar a l’Estat espanyol Parking Lot Symphony, el seu primer àlbum gravat amb la mítica discogràfica Blue Note. En el concert, que té lloc avui a La Mirona de Salt (23 h), no limitarà el seu repertori a la música de la seva ciutat natal, bressol del jazz, Nova Orelans, sinó que mostrarà les seves arrels i la seva curiositat per una multitud de sons i ritmes. Demà, a l’Auditori de Girona (20.30 h), Rosalía i Raül Refree actuaran junts en un espectacle que combina tradició i experimentació, el flamenc de Manolo Caracol i el minimalisme nord-americà. Així és Los Ángeles, el disc iconoclasta que presenten en concert. I finalment, M-Clan i Adrià Puntí actuaran en La nit dels Sopa, demà a Fontajau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA