cultura

Cultura

Maridatge entre el riure i el menjar, al segon Festimams

Xuriguera i Faixedas, Albert Om, Els Amics de les Arts, Pep Plaza, Toni Albà, Els Òscars i en Peyu són els caps de cartell d’aquest festival, que es trasllada al Lotus Blau de Santa Coloma de Farners

El menjar, el bon beure i el riure són tres ingredients que mariden molt bé. Prou que ho saben els organitzadors del Festimams, el festival de l’humor i la gastronomia que, després de l’èxit de l’any passat, han decidit ampliar la capacitat i traslladar-se del restaurant Mams d’Arbúcies al Lotus Blau del Balneari Termes Orion de Santa Coloma de Farners.

La segona edició, que incorpora el nom del patrocinador, El Xitxarel·lo , se celebrarà durant els mesos de febrer i març tot mantenint la mateixa fórmula: la combinació de Sopar espectacle i Una nit amb..., que tindran lloc a partir de les nou del vespre. La idea és que els humoristes i artistes convidats interaccionin amb el públic al llarg del sopar amb menús adaptats als espectacles.

“Els protagonistes explicaran la seva experiència com a personatges coneguts mentre sopen amb el públic assistent, que els podrà fer preguntes. És una manera diferent a través de la qual els espectadors s’apropen als artistes i que alguns artistes s’apropin a les comarques gironines”, destaquen el director artístic, Fel Faixedas, i el director gastronòmic del festival, Raül Cuadras.

Pel que fa a la programació, Xuriguera i Faixedas inauguraran el festival, amb la col·laboració d’Albert Om, amb un sopar espectacle el dissabte 3 de febrer: “Serà una barreja del nostre espectacle xou i la complicitat que tenim des de fa ja disset anys amb l’Albert”, avança Faixedas. Els Amics de les Arts obriran el format Una nit amb..., en què explicaran la seva trajectòria i algunes anècdotes i fins i tot interpretaran en format acústic algun dels seus temes, el divendres 9 de febrer. El següent sopar espectacle serà amb Pep Plaza, que repeteix al festival, ampliant el vessant musical del seu espectacle, el dissabte 24 de febrer. El seguirà un altre amb Toni Albà, el dissabte 3 de març, el qual per “demanda popular” tornarà com a Rei Borbó tant si s’ha implantat la República com si no.

El divendres 23 de març es proposa passar Una nit amb... Els Òscars (Òscar Dalmau i Òscar Andreu, del programa radiofònic La competència). “És una oportunitat perquè la gent els pugui veure i sentir fora del seu programa.” I en Peyu tancarà el festival el dijous 29 de març amb l’últim sopar espectacle.

L’humor, necessari

Aquesta serà la segona edició del Festimams El Xitxarel·lo, que a principis del 2017 es va celebrar al restaurant Mams d’Arbúcies i es va tancar amb un èxit de crítica i d’assistència, fent gairebé un 100% d’ocupació amb més de 600 persones, motiu pel qual “es va decidir canviar la ubicació del festival i optar per un espai més espaiós i còmode, alhora que facilités més que la gent hi arribi”, per això l’han traslladat al Lotus Blau, que té una capacitat de 250 persones, i en canvi al Mams n’hi caben fins a 110. Raül Cuadras, cap de cuina del Mams i director gastronòmic del festival, ha explicat que “els menús, amb receptes divertides d’acord amb l’esperit del festival, s’adapten a cada un dels artistes convidats”.

LA XIFRA

600
persones van assistir a la primera edició del Festimams El Xitxarel·lo, amb quasi un 100% d’ocupació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia