Música

Cultura

El gironí David Busquets publica el seu primer disc

‘El que et vull dir’ (RGB), produït per Marc Martin i David Palau, conté deu cançons pròpies de pop melòdic, interpretades d’una manera molt personal

El van descobrir pels seus vídeos a Youtube

El cantant i compositor gironí David Busquets ha debutat recentment amb un impecable disc de pop melòdic, El que et vull dir (RGB Suports), que ha estat produït per Marc Martin –un dels productors més actius del país– i David Palau. David Busquets (Girona, 1990) irromp ara amb força en l’escena musical catalana, però la seva trajectòria musical és llarga: quan tenia 13 o 14 anys ja cantava en el circuit de festes majors amb Paréntesis, un grup de versions del qual també formava part la seva germana Laura. “Ella va triar la docència i és professora de música, com la nostra mare i la nostra tia, i jo em vaig decantar per la interpretació. A 15 o 16 anys vaig començar a compondre les meves pròpies cançons, i les cantava en bars i pubs, però com un hobby, només per passar-ho bé”. Tot va canviar quan va publicar a Youtube un vídeo en què interpretava la seva cançó El que et vull dir . “El van veure a la productora de Marc Martin i em van trucar. Al principi pensava que era una broma i, com que veien que no els feia gaire cas, fins i tot van penjar. Però van trucar una segona vegada i llavors ja vaig respondre millor i vam quedar per començar a parlar del projecte.” En aquell moment, David Busquets tenia 25 anys i ara, després de gairebé dos anys treballant en el seu primer disc –“vam haver de retocar força coses, per exemple, les lletres, per a les quals vaig rebre consells de Jofre Bardagí”–, apareix El que et vull dir, un disc de pop ben construït i interpretat, amb força varietat rítmica, però predomini dels temes lents. “Jo vaig presentar a en Marc vint cançons i, per casualitat o no, va triar els temes més lents.” Les seves preferències musicals són variades: cita Alejandro Sanz, Ed Sheeran, John Mayer, Coldplay i, d’aquí, Txarango, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto.

Pel que fa a les lletres, nou dels deu temes del disc són cançons d’amor, amb títols com ara És tard per llàgrimes, Fins demà, Ho he donat tot, Princesa i Príncep blau, i l’excepció és Viu la vida, “una cançó que parla d’ajudar a aixecar una persona quan està malament”. Totes les cançons estan inspirades en “coses de la meva vida quotidiana”. “Quan componc em venen flaixos del que he viscut i, si no m’apareixen aquestes imatges, no em surt la cançó”, diu per remarcar que els seus temes són “molt visuals” i ja els imagina així abans de fer-ne els videoclips. El primer vídeo d’aquest disc, corresponent a la cançó El que et vull dir, es va enregistrar a l’hotel Carlemany de Girona, amb Javier García com a realitzador.

De moment, ha fet alguns concerts promocionals, només amb la guitarra, un instrument que domina força –també estudia piano i vol començar classes de cant–, i ja ha viscut alguna experiència emocionant: “En un dels darrers concerts, quan cantava Ho he donat tot, vaig veure entre el públic tres o quatre persones a qui queien les llàgrimes, i em vaig haver d’esforçar perquè no em passés a mi. Pell de gallina.” Ara prepara els directes amb els músics que també toquen en el disc: el bateria Àlex Gaspa, el baixista Ramon Montardit i el guitarrista David Palau, que ha treballat amb Serrat, Alejandro Sanz i David Bisbal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA