Lletres

CULTURA

El llibre ‘Nosaltres. Per un món millor’ arriba a Girona

Aquest volum col·lectiu, impulsat i il·lustrat per l’artista alemanya LaBGC, inclou escrits en diferents idiomes per fomentar la cultura de pau

Es presentarà dijous a la llibreria Linguae

El llibre col·lectiu Nosaltres. Per un món millor, un projecte impulsat i també il·lustrat per l’artista alemanya LaBGC, es presentarà dijous vinent a la llibreria Linguae de Girona (19.30 h), després d’haver-se presentat també al setembre a la ciutat alemanya de Baden-Baden. De fet, aquest és un projecte sense fronteres, que inclou textos escrits per persones molt diferents –poetes, estudiosos de diferents disciplines, educadors, periodistes, etc.– en les seves llengües respectives: l’anglès, l’alemany, el francès, l’àrab, el xinès, el castellà i el català. Això explica en bona part que aquest atípic volum es presenti en una llibreria especialitzada en llengües com ara Linguae (c/ Migdia, 77).

Amb un pròleg escrit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont (“Aquesta ha estat la meva petita contribució al gran projecte solidari de LaBGC. I, coneixent-la, no tinc cap dubte que serà tot un èxit”, escriu Puigdemont), i amb altres aportacions gironines destacades –des del bisbe, Francesc Pardo, fins als coordinadors territorials de Cultura i Ensenyament de la Generalitat, Francesc Ten i Josep Polanco–, Nosaltres. Per un món millor proposa reflexions molt diverses que tenen com a comú denominador la cultura de pau i la necessitat d’utilitzar les eines que ens ofereixen l’art i l’ensenyament, si pot ser de manera combinada, per intentar redreçar un món que sovint sembla condemnat a l’abisme, però en el qual encara queden moltes portes obertes a l’esperança, com algunes que es plantegen en aquest llibre.

Experiències educatives

Amb aquest ideari, LaBGC està treballant amb diferents escoles gironines –Carme Auguet, Àgora i Josep Dalmau Carles–, que considera models d’integració social, en diferents projectes artístics amb la participació directa dels seus alumnes. Aquestes experiències úniques també han quedat reflectides en el llibre, amb escrits dels responsables d’aquests centres educatius, alguns dels quals també participaran en la presentació de dijous.

Aquest acte, que serà conduït per Xavier Castillón, periodista d’El Punt Avui i un dels autors del llibre, inclourà les intervencions d’altres persones que han participat en aquest projecte, com ara Francesc Ten, Josep Polanco, Carlos Alma, Keith Khan, Joel Aranda, Montse Marquet, Pilar de Bolós, Laura Serrats i Joan Miró. També hi actuaran Katy Evoghli i Arsham Evoghli (guitarra i veu), Amparo Parra, Consol Vidal, Brahim Yaabed, Salem Zenia i Núria Garro, que recitaran poemes o llegiran diferents fragments del llibre. L’acte es clourà amb un epíleg a càrrec de LaBGC.

Aquest és un acte amb entrada lliure, però amb places limitades, per al qual es pot confirmar assistència (972 483 640; [email protected]).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona