Música

CULTURA

Neix ‘A bit of Broadway’, un musical educatiu d’alt nivell

El projecte de l’Escola de Música Moderna de Girona, en col·laboració amb altres centres, com ara El Galliner i Nou Espiral, s’estrenarà el dia 20 al Municipal

També es veurà a la Bisbal i a Torroella

“A part del suport institucional, busquem també mecenatge privat, perquè aquest és un muntatge molt car, amb una producció tècnica de primer nivell”, afirma Montserrat Cristau, responsable de la direcció vocal, els arranjaments vocals i la idea original del musical educatiu A bit of Broadway, l’ambiciós projecte formatiu de l’Escola de Música Moderna de Girona ( EMMG ), que vol ser la llavor de “la gran escola del musical a Girona”, en col·laboració amb altres centres de formació artística i tècnica com ara El Galliner (teatre), Nou Espiral (dansa), Etecam (so i llum), Eram (fotografia i vídeo) i Qstura (vestuari). També hi participa la Fundació Casa de la Música del Gironès , i han donat suport al projecte els ajuntaments de Girona i Salt, la Diputació i la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà.

A bit of Broadway es va presentar ahir a l’Ajuntament de Girona, amb la presència del regidor Carles Ribas i el ballarí i coreògraf gironí Lluís Burch, que ha treballat en grans musicals com ara Hoy no me puedo levantar, Más de 100 mentiras, 40 el musical i Make that change i que ahir va intervenir com a “padrí” del projecte de l’EMMG. A bit of Broadway s’estrenarà el dissabte 20 de gener al Teatre Municipal de Girona (20.30 h), on el dia 21 s’han programat dues representacions més (12 h i 18 h), i les entrades costen 12 euros. Aquest espectacle, de 70 minuts de durada, també es podrà veure al Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà el 15 d’abril i a l’ Espai Ter de Torroella de Montgrí el 13 de maig, però no es podrà representar a Figueres per les obres de reforma que s’estan fent al teatre El Jardí.

Vint joves actors i actrius, que tenen entre dotze i dinou anys i que són al mateix temps cantants i ballarins, participen en aquest espectacle, que culmina la segona edició del programa formatiu dedicat al teatre musical, amb la música en directe que interpretarà una big band formada per 25 músics, tots ells professors i alumnes de l’EMMG, dirigits per Santi Escura, que també ha fet els arranjaments musicals, juntament amb Francesc Ubanell.

Júlia Mora és la directora escènica i Paloma Solanas és la coreogràfica d’aquest gran homenatge al teatre musical, que inclou fragments de grans clàssics del gènere com ara Oklahoma!, The sound of music (Somriures i llàgrimes), West Side story i Guys and dolls. A diferència del primer espectacle sorgit del Taller de Musicals de l’EMMG, On blue (2016), en A bit of Broadway els participants no només canten i ballen, sinó que també tenen un text que interpretar, escrit pel dramaturg Joan Ma. Segura. Una tercera part del repartiment d’aquest nou espectacle repeteix respecte al que va posar en escena On blue.

Els alumnes que pujaran a l’escenari, seleccionats per mitjà d’un càsting per ser admesos en aquest pla formatiu biennal de teatre musical, van acabar el juny passat el curs amb una intensa estada d’assajos a El Canal de Salt: “Una gran experiència professional”, segons Cristau.

“El Canal és en la part final”

“Quan vaig arribar a la regidoria de Cultura, vaig dir que Girona necessitava musicals, i ara anem pel bon camí”, va dir ahir Carles Ribas, abans de citar el recent Informe anual sobre l’estat de la cultura, presentat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ( CoNCA ) per “la necessària interacció entre la cultura, la formació i el territori”, de la qual aquest projecte sobre el teatre musical és un bon exemple. “Girona té una base cultural molt àmplia i saber combinar totes aquestes arts en un projecte com aquest era una assignatura pendent”, va afegir-hi Ribas. Quan Cristau li va recordar la manca d’espais per a aquest tipus de formació, Ribas hi va respondre que “sí que hi ha espais a l’àrea metropolitana” i es va referir al “paper fonamental que jugaran el Canal, el Modern, la Coma Cros i els teatres de Girona, Salt i Bescanó”. “El Canal és en la part final”, va dir sobre el futur immediat d’aquest equipament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls