Art

experimental

david castillo

El cony de la Vagina Dentata Organ

La proposta estètica i musical de Jordi Valls amb la seva Vagina Dentata Organ sempre ha superat les expectatives. Deu anys després de l’homenatge a Enrico Toselli que va representar Music For The Blind, l’inquiet i inclassificable artista de Gràcia ens ofereix 40 minuts seguits d’aplaudiments sota el títol Irene’s Cunt, amb el subtítol Erotic Masterpiece. A tribute to Louis Aragon. L’ovació m’ha recordat l’inici del sensual The Perpignan Killings (2002) o les campanades continuades del celebrat The Great Masturbator (2004) per no parlar de l’accidentat viatge motor d’Un chien catalan, ara farà un quart de segle.

Irene’s Cunt és un implícit homenatge a Louis Aragon i a la seva nouvelle surrealista El cony d’Irene, un tribut que el dissenyador Marc Valls ha portat, així mateix, simulant les portades verdes de les primeres obres de William Burroughs. Els germans Valls ho han col·locat, a més, dins un sobre platejat remarcant que es tracta d’un producte per a adults i de fabricació del Regne Unit i Catalunya. Fundador i introductor del punk, Jordi Valls ha mantingut una vinculació amb el surrealisme i mai no s’ha estat de mostrar l’admiració per Dalí, Breton, Duchamp, Ray i Buñuel, entre altres. Ara li toca el torn a un dels fundadors del moviment amb aquest cony evocador i aplaudit. Què dir d’aquest fill bastard del surrealisme en un país marcat per les balades trèmules, infaustes i viscoses de Llach i companyia? Com sobreviure a l’acumulació de tietes, ramonetes i vampirs de diferent filiació? Què dir d’un nou opositor als putrefactes, peluts i pederastes? Simplement sumar-nos a les palmes, a aquesta rumba de la imaginació que no cessa, perpetuada més enllà dels noms dels personatges esmentats.

irene’s cunt
Vagina Dentata Organ
Discogràfica: wsns & vdo


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda