Teatre

Desolació a la Farinera

La coincidència ha volgut que al voltant de la plaça de les Glòries es presentin dues peces d’una duresa dramatúrgica inapel·lable, escrites per autors britànics. Si a la Sala Petita del TNC hi ha el Blasted de Sarah Kane, des d’aquest dilluns (i fins al 3 de febrer) es programa Pornografia, de Simon Stephens. Iban Beltran dirigeix aquesta nova proposta del Parking d’Hivern, que aquest cop es presenta a la sala d’exposicions de la Farinera del Clot. D’una blancor extrema (folrada amb plàstic, fet que li dona certa sensació d’irrealitat) il·lustren quatre monòlegs i dues escenes dialogades de personatges anònims afectats de punts de vista diferents per l’atemptat al metro de Londres del 2005.

Aquell juliol, poc dies després del macroconcert Live 8 al Hyde Park (per combatre la pobresa al món) i de la designació de Londres com a ciutat olímpica el 2012, un atemptat al metro i al bus va aturar la vida a la capital. Stephens va escriure una obra, conseqüència d’aquell cataclisme gihadista. L’autor convida que els directors ordenin les escenes (són independents les unes de les altres) al seu gust. Beltran, que ja havia adaptat i dirigit a la companyia pel Nit de Reis del Parking Shakespeare del 2013, ha optat per ser el més fidel al text. Només, per raons de repartiment, han optat per canviar de gènere un dels actors que apareixen en una de les escenes dialogades. La companyia ha afegit Àngela Jové per a aquesta representació.

Beltran agraeix l’entusiasme de tots els col·laboradors (i la companyia), tot i que admet que “no sempre es pot fer així”, ni es pot perpetuar la precarietat en la cultura emergent. La companyia ja preveu la desena edició del Parking Shakespeare a l’estiu. Aquesta és el sisè cop que signen una proposta d’hivern: munten obres dramàtiques, d’autors contemporanis, que els permetin abraçar altres registres als divertits de les versions al parc del Nord de les comèdies de Shakespeare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà