cultura

Mor a València el poeta balear Manel Marí als 42 anys d’edat

L’autor ha mort a causa d’una infecció pulmonar derivada d’una grip

El poeta balear Manel Marí (Eivissa, 1975) ha mort aquest dimecres a València a causa d’una infecció pulmonar derivada d’una grip que havia requerit del seu ingrés hospitalari, segons que han confirmat fonts pròximes .

El govern de les Illes Balears, a través de la consellera de Cultura Fanny Tur, ha lamentat la seva pèrdua i ha remarcat “el gran futur i magnífic present” de Marí, considerant la seva mort com “una notícia tristíssima i molt injusta”.

En una mateixa línia el Consell Insular d’Eivissa ha dit que es tracta “d’una enorme i irreparable pèrdua per a les lletres eivissenques i la poesia en llengua catalana”.

Al llarg de la seva trajectòria ha obtingut el Premi Miquel Àngel Riera de poesia 1998, el Premi Mallorca de Creació Literària el 2005, el Premi Ciutat de Palma-Joan Alcover el 2007 , o el Premi València de poesia que atorga la Institució Alfons el Magnànim, el 2016. Ha estat autor de llibres com ’Poemes en gris’, ’Patrimoni dels dies’, ’Deshàbitat’, ’No pas jo’, ’El Tàlem’ o ’Tavernàries’.

Resident a València des de petit, on va estudiar el batxillerat, ha participat activament en els moviments estudiantils del País Valencià on va arribar a ser coordinador general del Bloc d’Estudiants Agermanats. Llicenciat en Sociologia per la Universitat de València ha estat col·laborador habitual del diari Última Hora Ibiza y Formentera des de l’any 1999 i director de la col•lecció Poesia Precintada de l’editorial Res Publica. En l’actualitat, treballava com a guionista de televisió, articulista, traductor i corrector lingüístic.

A les mostres de condol s’estan sumant la Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut Alfons el Magnànim de la Diputació de València, entitats com Acció Cultural del País Valencià o Escola Valenciana, així com l’Associació cívica valenciana Tirant lo Blanc.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha manifestat el seu condol a través de les xarxes socials piulant: “Descansa en pau Manel, ens deixes la teva poesia i testimoni de vida plena”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia