Música

CULTURA

La Banda Balca, de l’escola bressol als premis Enderrock

El grup, format a finals del 2014 per pares i mares de l’escola La Balca de Banyoles, està nominat al guardó de millor disc infantil per ‘Objectiu: la Terra’

Avui actua al carnestoltes de Banyoles

La Banda Balca , un grup de música infantil o familiar –ells prefereixen aquesta segona denominació, perquè elimina barreres generacionals– creat de manera espontània per pares i mares de l’escola bressol municipal La Balca de Banyoles, ha aconseguit que el seu segon disc, Objectiu: la Terra, sigui un dels cinc semifinalistes de la categoria de millor disc infantil/ públic familiar del 2017 dels premis Enderrock decidits per votació popular. En aquests moments, es porta a terme la segona tanda de votacions, que es tancarà l’11 de febrer, de la qual sortiran els tres finalistes. En la tercera tanda de votacions, del 13 al 25 de febrer, es triarà el guanyador d’aquesta categoria, que rebrà el premi, com la resta de guardonats triats tant per la crítica com per la votació popular, en l’acte que tindrà lloc finalment el dimecres 7 de març, a l’Auditori de Girona.

Aquesta tarda, La Banda Balca actuarà a l’envelat de la plaça de les Rodes de Banyoles (18 h), dins la festa del carnestoltes infantil, amb xocolatada inclosa. Fins a aquesta plaça arribarà la rua infantil que sortirà de la plaça Catalunya, on a les quatre de la tarda tindrà lloc la concentració de les carrosses.

La Banda Balca està formada per Ànnia Vergonyós Cabratosa, veu principal i guitarra; Alejandro García Chacón, acordió i segona veu; Lluís Busquets Costa, baix, i Enric Juncà Riuró, bateria. El grup va néixer quan La Balca va celebrar el seu 10è aniversari, a finals del 2014, i es va proposar fer una cançó himne per a l’escola. L’Ànnia va compondre La Balca és de tots i, per interpretar-la a la festa de l’aniversari del centre, va trobar altres tres pares amb inquietuds musicals, que de seguida van ajudar a ampliar el repertori de la nova formació. Després d’enregistrar una maqueta amb cinc cançons, La Banda Balca va debutar amb un primer disc, titulat Balandibània (2015), que “simbolitza un país llunyà i oníric en l’imaginari infantil”. Entre les deu cançons d’aquell primer disc, hi ha l’himne de La Balca. L’any passat, el grup va publicar el segon disc, Objectiu: la Terra , amb dotze temes nous, moltes dels quals basats en el repertori popular i en referents del Pla de l’Estany, entre els quals hi ha Els pirates, La llegenda de Les Estunes, Les Aloges, Ara arriba en Carnestoltes, La nadala de Banyoles i La fira i El tren de la bruixa –amb la col·laboració de l’històric Àngel Daban– per acabar amb un Popurri i una remescla (Headbirds Remix) de L’astronauta. El disc, enregistrat als estudis Ground, es presenta amb un acurat disseny de Cristina Sànchez Corominas.

Els premis: canvi de data

Els premis Enderrock, que s’havien de lliurar el 8 de març, s’han avançat un dia i tindran lloc el dia 7 “per donar suport a la jornada reivindicativa del 8 de març, en la qual s’han previst aturades i accions en defensa dels drets de les dones”. Si aquells que tenen entrada no hi poden assistir pel canvi de data, han de sol·licitar la devolució de l’import abans del 9 de febrer ([email protected]).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA