Lletres

Del desig i altres poemes d’amor

La nova editorial Prometeu impulsarà traduccions de qualitat. S’inicia amb la poeta brasilera Hilda Hilst

Prometeu presentarà edicions bilingües de qualitat internacional

Enmig de les desgràcies, bones notícies. L’editorial Prometeu, sota l’ aixopluc de la vilanovina El Cep i la Nansa, neix amb l’objectiu de traduir textos de gran valor literari de diversos països i cultures, i llibres que mai hagin estat traduïts en llengua catalana. A més, aposta per la difusió de formats de lectura minoritaris, com ho són la poesia, el teatre o l’assaig. Prometeu se centrarà en una doble proposta de qualitat literària i de divulgació i d’acostament a tots els públics. Per tal d’assolir aquests objectius, el director de l’editorial Xavier Arola ha fet un decàleg: “Editar llibres de qualitat, però assequibles al gran públic, amb una producció acurada tant en estètica com en contingut; incorporar, a més a més de la traducció del text, pròlegs, notes introductòries, notes de peu de pàgina, que permetin una contextualització de les obres per part d’especialistes en els autors; apostar per edicions bilingües i, en la mesura que la sostenibilitat del projecte ho permeti, presentar àudios per completar l’experiència de la lectura amb el ritme de la fonètica original.”

El primer títol és Del desig de la poeta brasilera Hilda Hilst (1930-2004), una de les veus fonamentals de la lírica sud-americana. Es tracta d’una autora que va sacsejar la societat conservadora dels anys cinquanta amb uns versos plens de sensualitat, on el sexe explícit, va fer que la titllessin des del catolicisme tronat d’excèntrica i obscena. Ahir, a la presentació a la llibreria La Central, els traductors Josep Domènech Ponsatí i Joana Castells van celebrar el projecte dient “hem fet una traducció agosarada perquè cada llengua diu les coses a la seva manera. Cal apropiar-se del que és aliè i fer-lo teu”. També van destacar el xoc que proposa espiritualitat i obscenitat dins dels poemes, gairebé místics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia