Circ

opinió

Un negoci rodó

Ja falten pocs dies perquè comenci la setena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or.

Si no ho he entès malament, resulta que llogar uns 20.000 metres quadrats al Camp de Mart del parc de la Devesa durant un mes, per a un espectacle de circ que tota la ciutat de Girona estava demanant –si em permeten la ironia; només cal recordar les multitudinàries manifestacions a favor que vingués el circ a Girona–, aportarà a una empresa privada, ocupant un espai públic, uns guanys que poden anar al voltant d’1.000.000 d’euros. Sí, ho han llegit bé: un milió d’euros! Resulta que l’empresa en qüestió paga 4.000 euros per llogar un mes el Camp de Mart. Per estroncar aquesta sagnant quantitat i aprofitant el final de les rebaixes, l’Ajuntament de Girona els ho deixa en 3.000 euros. No content amb això, i per quedar bé amb els amics, l’Ajuntament de Girona en un gest de caritat humana dona a l’empresa privada 65.000 euros, i la Diputació de Girona, per no ser menys, 30.000 euros. I el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, per allò de promocionar la ciutat, pel bé de tots els ciutadans –sí, el de vostè i el meu, els que paguem, en definitiva–, 30.000 euros més. O sigui que per ocupar el Camp de Mart durant un mes, pel cap baix abans de fer res aquesta empresa privada entra a caixa 122.000 euros de benefici. Sorprenent! Em sembla que muntaré un circ i intentaré entrar en aquest circ de despropòsits. Però això no és tot. Amb aquests diners era de creure que almenys per als ciutadans de Girona les entrades serien gratis. Com a mínim! Doncs no. Les entrades costen 15, 22, 28, 35, 42 i 92 euros i diuen que ja fa dies en tenien venudes 24.000. Si fem una mitjana això serien uns 900.000 euros. Total, fet i fotut, sumant d’aquí i d’allà, ens anirem a la bonica xifra de més d’un milió d’euros.

Quins genis dels negocis! En quatre dies, del 22 al 26 de febrer, ingressaran 1.000.000 d’euros de caixa. I gràcies per escollir la bonica i amigable ciutat de Girona. I diuen que l’any vinent volen tornar. No m’estranya. Potser per això, en d’altres ciutats amb dos dits de front van haver de sortir cames ajudeu-me i no perquè els empentés el vent. En resum: munten el circ i es fan d’or. Ara entenc el nom del festival. I, nosaltres, els ciutadans, hi fem de pallassos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic