Cinema

Premis Oscar

Esprint final igualat

‘La forma del agua’ i ‘Tres anuncios en las afueras’ comparteixen el paper de favorites en la 90a gala dels premis Oscar, que se celebra la propera matinada

Un nou protocol amb 5 persones controlant els sobres vol evitar errors com el de l’any passat
Mark Hamill, Margot Robbie, Óscar Isaac i Emma Stone lliuraran alguns dels premis

Marlon Brando enviant una índia a recollir el seu premi, Jennifer Lawrence caient a les escales, Jack Palance mig torrat fent flexions a l’escenari, reivindicacions polítiques de tots colors... Pensàvem que ja havíem vist de tot en les cerimònies dels Oscar, fins que el final de la gala del 2017 ho va superar tot. Ni en un concurs de pessebres s’equivoquen amb el nom del guanyador, però en els premis amb més audiència del planeta ho van fer ara fa un any, en una errada monumental que ve a la memòria de tots quan es parla de la gala de la 90a edició dels Oscar, que se celebra la propera matinada (a les dues, hora catalana). Especialment ve a la memòria dels organitzadors. Warren Beatty i Faye Dunaway tornaran a lliurar el premi a la millor pel·lícula, segons va revelar el portal de notícies TMZ, i tindran així l’oportunitat de redimir-se, perquè, tot i que no va ser culpa seva, no van anar sobrats de cintura. A més dels grans films que van protagonitzar, també els podrem recordar per un final feliç de la gala dels Oscar (esperem-ho!).

A part de prescindir de el responsable de la històrica pífia, que feia piulades per Twitter en lloc de centrar-se en la feina, l’Acadèmia de Hollywood i PwC, l’empresa responsable del recompte de vots i de l’entrega dels sobres als presentadors, han elaborat un nou protocol que preveu que cinc persones (inclòs el presentador de cada categoria) comprovaran que es lliura el sobre correcte.

Amb la probabilitat d’ensurts reduïda a la mínima expressió, podrem saber què han votat els 7.258 acadèmics i disfrutar de l’emoció de la cerimònia, que té La forma del agua, del mexicà Guillermo del Toro, i Tres anuncios en las afueras, dirigida pel britànic Martin McDonagh, com a principals favorites. La primera és la que aspira a més categories: fins a 13 Oscar podria endur-se la propera nit. Tres anuncios... és la preferida del públic en els populars portals de cinema Rotten Tomatoes i IMDB, tot i que només en dues de les deu darreres edicions la favorita s’ha endut l’Oscar.

El portal Goldderby.com també situa el film de Martin McDonagh com a favorit, mentre que Frances McDormand (pel mateix film) i Gary Oldman, per El instante más oscuro, encapçalen les apostes a millor actriu i actor. Els Globus d’Or, un altre dels indicadors de referència, tampoc ajuda gaire a aclarir les coses: van premiar Tres anuncios en las afueras com a millor drama i Guillermo del Toro com a millor director. “Jo no recordo un any amb tanta incertesa: hi ha almenys quatre pel·lícules amb possibilitats de guanyar”, ha afirmat un dels responsables dels premis, Tim Gray, a la revista Variety.

Kimmel repeteix

Jimmy Kimmel repeteix com a presentador de la cerimònia, després de rebre bones crítiques l’any passat. “El 99% de la gala va sortir bé”, ha comentat en broma sobre l’incident final. El cas és que hi va haver moments hilarants, com quan van fer entrar un grup de turistes atònits al Dolby Theatre –escenari, de nou, de la gala–.

L’acompanyaran a l’escenari, repartint premis, una nodrida llista d’estrelles, entre les quals hi ha Mark Hamill, Gal Gadot, Óscar Isaac, Margot Robbie, Emma Stone, Mahershala Ali, Viola Davis, Laura Dern, Jennifer Garner i Greta Gerwig. Gael García Bernal, Natalia Lafourcade i Anthony González cantaran Recuérdame, cançó de Coco nominada a l’Oscar, i Mary J. Blige, Andra Day, Keala Settle, Sufjan Stevens i Common interpretaran altres temes finalistes.

Els moviments de protesta contra els abusos sexuals #MeToo i Time’s Up (amb el productor Harvey Weinstein al centre de les dianes) i contra les armes de foc (#NeverAgain), amb la recent matança de Florida encara ben present, fan preveure una gala reivindicativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona