Música

Amb el sud al cor

El grup gironí Clave de Sur, impulsat pel veneçolà Salva Gallego, presentarà dissabte el seu debut, ‘Amalgama’, a la Casa de Cultura

“Em costa molt definir la nostra música, que com ja ho indica el títol del disc és una amalgama, en la qual es barregen fruites caribenyes i essències mediterrànies, com ho ha reflectit molt bé Nirvana Jiménez a la coberta”, explica Salva Gallego, veu, guitarra i impulsor del projecte Clave de Sur , que aquest dissabte presentarà el seu primer disc, Amalgama, en un concert gratuït al pati de la Casa de Cultura de Girona (12.30 h), dins dels actes del Dia Internacional de l’Art.

Originari de la ciutat veneçolana i andina de Mèrida, Salva Gallego va arribar el 2002 a l’Estat espanyol i des del 2010 viu a Salt. Gallego va posar en marxa tot sol la idea de Clave de Sur ara fa una dècada, però des de fa uns tres anys s’hi van començar afegir sumar altres músics que, com ell, voltaven per les jam sessions d’El Cercle i altres espais de la Girona alternativa. Ara Clave de Sur es completa amb la veu de Montse Ferrermoner, també membre de Les Anxovetes, grup d’havaneres del qual Gallego és el guitarrista; la percussionista Nuri Madí, que a més és component de The Blackiss i La Bicha; el baixista Jordi Ruiz Popi, que ha tocat i toca amb multitud de grups, com ara Howlin’ Dogs, i el violinista Albert Dondarza, un altre músic versàtil que tant pot tocar amb El Pot Petit com amb Alverd Oliva, que aquesta nit presenta el seu primer disc al Sunset. “En realitat, la nostra música neix de la trobada d’un veneçolà i uns catalans amb ments obertes i, d’aquesta combinació de gent, en surt el que ha de sortir, sense cap patró estilístic”, explica Salva Gallego. En el disc hi ha cançons molt personals, com ara Anna –el primer single i videoclip , “entre un tango i una rumba i ni una cosa ni l’altra”– i Evita, un regal de Gallego a la seva dona. També hi ha una reivindicació del sud com a estat mental o emocional (En clave de sur) i una cançó dedicada a la Vila de Salt, on s’afirma: “Som d’allà on venim, d’allà on vivim, tots som de Salt.” El disc ha estat produït per Javi Martín (Ojos de Brujo) i la producció executiva ha anat a càrrec de l’Espai Marfà, a través del seu programa d’acompanyament artístic, gràcies al qual Clave de Sur ha pogut treballar també la seva posada en escena, sota la direcció de Martí Torres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia