Música

Apoteosi pel mig segle

L’Escola de Música de Palafrugell inicia els assajos del gran espectacle per celebrar el cinquantenari, ‘Mundu’, un aplec de vivències que estrenen el dia 27

‘Mundu’ repassa cinc dècades de vivències a l’Escola de Música de Palafrugell

L’Escola de Música de Palafrugell està a punt per iniciar els assajos de Mundu, l’espectacle que preparen des de fa un any per tancar els actes del cinquantè aniversari de l’escola fundada i dirigida per Rita Ferrer al menjador de casa dels seus pares el 1967. L’estrenaran, amb dues sessions –al migdia i la tarda–, el pròxim diumenge 27 de maig amb un títol que evoca, alhora, una de les declinacions llatines de la paraula món i el substantiu popular per denominar els clàssics baguls de viatges dels artistes bohemis, farcits de vivències i influències cosmopolites arreplegades durant les gires.

Però, de passada, el nom també vol evocar una paraula amb ressò tribal, “de sonoritat, la gènesi del ritme o el batec de les cèl·lules mare” quan donen origen a un nou ésser viu, destacava ahir la directora artística de l’espectacle, Glòria Cruz. Avançava que es tracta d’una producció estructurada en cinc moments que tocaran les cinc dècades d’història de l’escola, per implicar-hi tothom. I han apostat per una escenografia austera, que no faci desquadrar el pressupost ni desviar en excés l’atenció del fet musical. Tenen la participació confirmada de 150 persones, un volum d’apoteosi però amb el repte que el fil flueixi al llarg dels 75 minuts, amb “un escenari que s’obri al voltant de la gent asseguda a les butaques” però tot mirant de defugir les interrupcions pels aplaudiments i l’excés de dades i informació. “Que flueixi” tot sol, apostava Cruz, amb la idea d’adjuntar com a molt un guió mínim en el programa i deixar la repassada històrica per a una exposició monogràfica posterior sobre la història de l’Escola de Música.

Gran implicació

Per tirar endavant l’espectacle, Rita Ferrer i Joan Ferrer s’han centrat en el vessant musical, que integra alumnes i exalumnes de l’Escola de Música i del nou conservatori de l’Energia. Entre els detalls, prefereixen mantenir el factor sorpresa, però anuncien que hi tindran protagonisme moments d’orquestra, cors, i estrenaran alguna peça composta o cedida expressament per a l’ocasió. I també hi tindran pes actors, artistes visuals i plàstics –alguns dels quals vinculats en algun moment de les seves vides a l’escola.

L’espectacle s’ha concebut en clau local, al voltant de la història de l’escola i el passat, com ara el funcionament de la bàscula de Can Bertran, però no tanquen la porta a exportar-lo. “Si surt bé, s’hi poden afegir elements o adaptar-lo” per dur-lo a altres llocs, destacava Rita Ferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA