cultura

videojocs

tomàs pardo

Jugant entre cartrons

Quantes vegades hem regalat alguna cosa a un nen i s’ha divertit més amb la caixa que amb el contingut? Doncs més o menys això és el que la companyia nipona ha adaptat als nous temps. Perquè el nou gran invent de Nintendo no és una potent consola o un videojoc més real que la vida mateixa. El seu nou llançament són una sèrie de cartrons que, acoblats, ens permetran donar una nova vida a la consola Nintendo Switch i als seus comandaments. Podrem transformar-los en una canya de pescar, un piano, un robot, una moto o uns divertits insectes amb els quals fer curses, entre d’altres dispositius. Són joguines de cartró interactives.

La nova bogeria de la casa de Mario Bros es diu Nintendo Labo i és molt més divertit del que es pugui transmetre des d’un simple text. La Gran N ha posat a la venda dos kits. Amb un (potser el més variat) podem fabricar una canya de pescar, una casa, un estrany ésser, una motocicleta i un piano. Amb el segon, un robot, una mena d’armadura amb la qual interactuarem amb el videojoc. Tots dos contenen, a més de les plantilles i els cartrons, el videojoc corresponent.

Les instruccions de muntatge es poden seguir molt fàcilment a través de vídeos amb instruccions. Unes instruccions senzilles perquè els més petits puguin seguir-les sense problema. De les peces del primer kit, pot ser que sigui el piano el més complicat (per temps de muntatge), però a la vegada és el més satisfactori pel que fa als resultats. Fabricar un piano de cartró i que funcioni a la perfecció no té preu. Un dispositiu que ens torna a la infància i ens dibuixa un somriure a la cara.

Nintendo Labo pot recordar-nos el muntatge d’un moble d’Ikea, però aquí no ens sobrarà cap peça i tampoc ens caldrà cap eina especial per obtenir el resultat desitjat. A més, el jugador pot personalitzar la construcció, pintant-la, cosa que la farà més divertida. Perquè, i això s’ha de tenir en compte, Nintendo Labo està pensat per als més petits. Els adults poden divertir-s’hi també, però no és el seu públic objectiu.

Nintendo labo
Distribuïdora: Nintendo Gènere: Construccions Plataformes: Exclusiu Nintendo Switch Edat: +3


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona